HDP: Denizlerin, 'Yaşasın Kürt ve Türk halklarının kardeşliği' haykırışları unutulmadı

HDP: Denizlerin, 'Yaşasın Kürt ve Türk halklarının kardeşliği' haykırışları unutulmadı
HDP, Türkiye gençlik hareketinin devrimci önderleri Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın idam edilişlerinin 48'inci yıl dönümünde yazılı açıklama yaptı.

ARTI GERÇEK - Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Türkiye gençlik hareketinin devrimci önderleri Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın idam edilişlerinin 48'inci yılı dolayısıyla yaptığı yazışı açıklamada, idamın Türkiye siyasi rejiminin kara lekesi haline gelen siyasi cinayetler olduğu belirtildi.

'ARADAN GEÇEN 48 YILA RAĞMEN ACI YÜREKLEMİZDEN SİLİNMEDİ'

Aradan geçen 48 yıla rağmen 'Üç Fidan'ın ölümlerinin yarattığı acının yüreklerden silinmediğini ifade eden HDP, açıklamasında, "Üç Fidan'ın özgürlük, eşitlik, adalet mücadelesindeki onurlu ve dik duruşları, ‘Yaşasın Türk ve Kürt halklarının kardeşliği’ haykırışları unutulmadı" denildi.

ONURLU DURUŞLARINI HATIRLAYACAĞIZ

"Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ların isimleri ve kararlı mücadeleleri, Türkiye'de yaşayan tüm halklarının yüreğinde ve zihninde yaşamaya devam edecek" denilen Halkların Demokratik Partisi Merkez Yürütme Kurulu açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Bundan 48 yıl önce, 6 Mayıs 1972’de Türkiye Devrimci Hareketin önderlerinden Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan darağacına gönderilerek, Türkiye siyasi rejiminin kara lekelerinden birisi haline gelen en önemli siyasi cinayetlerinden biri işlendi. 

48 yıl geçmesine rağmen Üç Fidan’ın ölümlerinin yarattığı acı yüreklerimizden silinmedi. Ancak açtıkları aydınlık yolda milyonların yürüyüşü hiç durmadan devam etti. 

Üç Fidan’ın özgürlük, eşitlik, adalet mücadelesindeki onurlu ve dik duruşları, ‘Yaşasın Türk ve Kürt halklarının kardeşliği’ haykırışları unutulmadı.

Bizler açısından demokratik, özgür, adil bir Türkiye özleminden ve tüm halkların eşit koşullarda yaşaması mücadelesinden vazgeçmemek; demokrasi, özgürlük ve eşitlik için yaşamını yitirenlerin anısına sahip çıkmanın en doğru yoludur.

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ların isimleri ve kararlı mücadeleleri Türkiye’de yaşayan tüm halklarının yüreğinde ve zihninde yaşamaya devam edecek. Onların öncü ruhunu, işaret ettikleri halkların ortak mücadelesini ve aynı zamanda başı dik ve onurlu duruşlarını daima örnek olarak hatırlayacağız. Hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz.

Öne Çıkanlar