Hükümete çağrı: Osman Şiban'dan özür dileyin

Hükümete çağrı: Osman Şiban'dan özür dileyin
HDP Milletvekili Kurtulan, gördüğü işkence nedeniyle hafızasını kaybetmesine rağmen bu sabah gözaltına alındıktan sonra hastane raporuyla serbest bırakılan Şiban'ı evinde ziyaret etti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin Milletvekili Fatma Kurtulan, gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Osman Şiban’ı evinde ziyaret etti. Şiban’ın sağlık durumu ve yaşanan gözaltı süreci hakkında bilgi alan Kurtulan, çıkışta kısa bir açıklama yaptı. Kurtulan, Şiban’ın henüz toparlanmadığını ve yaşamış olduğu ağır travmanın etkisinde olduğunu belirtti.

'İKTİDAR ÖZÜR DİLEMELİ'

Mezopotamya Ajansı'nın aktardığı habere göre Kurtulan, "Osman Şiban böylesi bir durumda iken apar topar gözaltına alınması kabul edilebilecek bir durum değil. Bütün dünyanın bildiği helikopterden atılma olayı, linç edilme ve Servet Turgut’un ölümüne neden olmuşlar ve Osman Şiban’ı bu hale getirmişler. Bunun telafisi için uğraşmaları gerekirken, yatakta olan ve kendisini toparlayamamış bir insanı gözaltına alıyorlar. Bu durum kabul edilemez. Osman Şiban henüz toparlanabilmiş değil, kaldı ki toparlansa bile bu olay ile ilgili iktidarın özür dilemesi ve telafi etmek için bir şeyler yapması gerekiyor" diye konuştu.

‘FAİLLERİN YARGILANMASI GEREKİR’

Şiban ve Servet Turgut’u helikopterden atan, bunun emrini veren ve onları linç edenlerin yargılanması gerektiğini kaydeden Kurtulan, "Bir adalet kırıntısı bile varsa bunların yargı karşısına çıkması gerekiyor. Osman Şiban ile uğraşmasınlar. Onun yakasını bıraksınlar" dedi. 

NE OLMUŞTU?

Van’ın Çatak ilçesinde 11 Eylül 2020'de operasyona çıkan askerler tarafından gözaltına alındıktan sonra yaşamını yitiren Servet Turgut ile birlikte helikopterden atılan ve gördüğü işkence nedeniyle hafızasını kaybeden Osman Şiban, Mersin’de bulunan evine yapılan baskınla bu sabah gözaltına alınmıştı.

Sabah saatlerinde ambulans eşliğinde gözaltına alınan Şiban, Mersin Şehir Hastanesi’ne götürülmüş, hastaneden alınan sağlık raporu doğrultusunda fiziki ve psikolojik olarak ifade veremeyecek durumda olduğu için serbest bırakılmıştı. Şiban, yeniden ambulans eşliğinde evine götürülmüştü.
 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar