HDP'den Kılıçdaroğlu'na operasyon tepkisi: Sizin Kürt sorununa çözümünüz bu mu?

HDP'den Kılıçdaroğlu'na operasyon tepkisi: Sizin Kürt sorununa çözümünüz bu mu?
CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun TSK'nin Kuzey Irak'a başlattığı Pençe-Kilit operasyonuna destek vermesine HDP'den eleştiri geldi: 'Muhalefet liderinin verdiği tepkiye bakar mısınız?'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kozey Irak'ta başlatılan Pençe-Kilit operasyonuna sosyal medya hesabından yaptığı "Irak'ın kuzeyinde yürütülen Pençe-Kilit operasyonunda, dualarımız kahraman ordumuzla birlikte. Allah bu mübarek ayda, Mehmetçiğimizin ayağına taş değdirmesin" paylaşımıyla destek verdi.

HDP Sözcüsü Ebru Günay da Twitter hesabından yaptığı açıklamada Kılıçdaroğlu'na tepki göstererek "Mübarek Ramazan ayında kan dökmek, ölümlere sebep olmak yerine yaşatmayı ve çözümü savunmaktır kutsal olan" ifadesini kullandı.

Günay şöyle dedi:  "Erdoğan Kürt düşmanlığı üzerinden tüm muhalefeti hizaya getirmek istiyor. Bu savaş ile tüm yaptıklarına meşruiyet sağlamaya çalışıyor. Muhalefet liderinin verdiği tepkiye bakar mısınız? Sizin Kürt sorununa çözümünüz bu mu? Kürt sorunun çözümü ve Türkiye’nin demokratik geleceği, ölmek ve öldürmekten geçmiyor. Mübarek Ramazan ayında kan dökmek, ölümlere sebeb olmak yerine yaşatmayı ve çözümü savunmaktır kutsal olan."

Öne Çıkanlar