HDP'den Diyarbakır mitingine katılım çağrısı: Üçüncü yol için İstasyon Meydanı'ndayız

HDP'den Diyarbakır mitingine katılım çağrısı: Üçüncü yol için İstasyon Meydanı'ndayız
HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanları, 6 Ağustos'ta İstasyon Meydanı'nda gerçekleştirilecek “Çözüm Biz’de” mitingine katılım çağrısı yaptı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl Örgütü, "Çözüm Biz’de Savaşlara ve Sömürüye Hayır" sloganıyla 6 Ağustos’ta İstasyon Meydanı’nda gerçekleştireceği bölge mitingine ilişkin partinin Yenişehir İlçe Örgütü'nde basın toplantısı düzenledi. Açıklamaya, HDP Milletvekili İmam Taşçıer, Diyarbakır İl Eşbaşkanları Gülistan Atasoy ve Zeyat Ceylan ile partililer katıldı. 
 
Partililerin, milletvekillerin ve bileşen partilerin temsilcileriyle miting çalışmaları kapsamında köy köy, mahalle mahalle ziyaretler gerçekleştirdiklerini belirten HDP İl Eşbaşkanı Zeyat Ceylan, hafta boyunca 25 milletvekilinin katılımıyla çalışmaları sürdüreceklerini kaydetti. Mitinge yoğun katılım beklediklerini dile getiren Ceylan, "AKP-MHP iktidarı halkın rızası ile iktidarda değil. Bizler zor ve baskı şartları altında mücadele ediyoruz. Kürt halkına, dostlarına ve demokratik siyasete yaptıkları haksızlıkları saatlerce anlatabiliriz. Mitingimiz sürece cevap olacaktır" dedi.
 
'TECRİT HER YERE YAYILDI'
 
"AKP-MHP siyaseti tecrit siyasetidir. Bu tecrit Sayın Abdullah Öcalan üzerinde başlayarak, her yere yayıldı" diyen Ceylan, bunun sonucunda cezaevlerinde her gün ölümlerin yaşandığını söyledi. Ceylan, "Kürdistan'ın her yerinde savaş var. Bu savaş siyasetiyle ayakta kalmaya çalışarak, halkı susturmak istiyorlar. AKP-MHP kirli siyaseti 7 Haziran seçimlerini kabul etmedikten sonra kaos çıkardı. Bu kaos altında seçim yaptılar. Bu kaosla iktidar oldular. O günden bu yana saldırıyorlar. O günden bu yana 7 Haziran'ın yenilgisini kabul etmiyorlar" diye konuştu.  
 
'İKİNCİ LOZAN' AMACI 
 
İktidarın Kürtlere "İkinci Lozan" yaşatmak istediğini belirten Ceylan, "Birinci Lozan'da olduğu gibi, bu Lozan'da da Kürtlere saldırmak istiyorlar. Kürtlere ve HDP'ye saldırarak kazanmaya çalışıyorlar" ifadelerini kullandı. AKP-MHP'nin zulüm ve baskılardan sonuç alamadığı için daha çok saldırdığını dile getiren Ceylan, bunlara karşı HDP’nin bileşenleri ve dostlarıyla demokratik mücadelede ısrarını sürdürdüğünü kaydetti. Ceylan, "Biz gerçeğin, hakikatin yolundayız. Demokratik siyasetle halen ayaktayız. Çünkü bizim yolumuz doğrunun yoludur. AKP-MHP çözümü yıkarak talan getirdiler. Bakur, Başur ve Rojava'daki siyasetlerini görüyoruz. Bizde diyoruz ki hiçbir zaman tecridi, savaşı, saldırıları, sömürüyü, talanı asla kabul etmiyoruz. Her zaman büyük direneceğiz. Ne olursa olsun bu kazanç demokratik halkların, HDP'nin, Kürt halkının olacaktır. Biz savaşa, tecride hep beraber 'hayır' demek için 6 Ağustos'ta İstasyon Meydanı'nda haykıracağız. Tecridi, HDP'nin kapatılmasını kabul etmeyeceğimizi haykıracağız. Sesimizi buradan Kürdistan'a, İstanbul'a duyuracağız. Demokratik, çözüm siyaseti, Üçüncü Yol siyaseti başaracaktır. AKP-MHP'nin kirli siyasetinin kazanmasına izin vermeyeceğiz" diye belirtti. 
 
Muhalefetin sessizliğini eleştiren Ceylan, "Birlikte ancak bunlardan kurtulup, topluma nefes aldırabiliriz. AKP'nin tecrit ve savaş politikalarına karşı sesimizi çıkarmalıyız. Sesi yükseltirsek, toplum da halk da gereken cevabı verecektir. Çözüm Üçüncü Yol'dur. Çözüm HDP'dir. 6 Ağustos'ta çözüm biziz, çözümün sesi biziz diyeceğiz" dedi.
 
'SAVAŞIN SORUMLUSU AKP-MHP’DİR’ 
 
HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Gülistan Atasoy ise 6 Ağustos'ta gerçekleştirilecek mitinge katılım çağrısı yaparak, şunları söyledi: "Neden 'savaş ve sömürüye hayır' diyoruz. Savaş ve yoksulluk bu coğrafyada yaşayan halkları cendereye alan iki temel sorun. AKP-MHP iktidarı bu tercihi yaratanlar ama bunun bedelini ödeyenler ise halklar. Savaş sebeptir ama yoksulluk, ekonomik kriz nedendir" diye konuştu. AKP-MHP'nin savaşın bedelini halklara ödetmeye çalıştığını söyleyen Atasoy, "Savaşın maliyetini göç yollarında olanlar, Kürt halkı olarak kimliğimize, dilimize saldırılarla ödüyoruz. Kadın katliamları ve geleceksiz gençlerimizle bu bedeli ödüyoruz" dedi. 
 
‘SAVAŞA KARŞI ALANLARDAYIZ’
 
AKP’nin iktidarını sürdürmek için savaş siyasetine başvurduğunu ifade eden Atasoy, "Savaş halkların değil, iktidarını devam ettirmek isteyen AKP-MHP ve bölgede güç sağlayan egemenlerin savaşıdır. Biz Kürt halkı olarak tüm halklara, ölümden başka bir şey getirmeyen savaşa karşı yine alanlardayız. Yeni bir miting düzenliyoruz. Yoksulluk, açlık, sefalet sürmesin diye 6 Ağustos'ta bu düzenden, bu yoksulluktan, bu eşitsizlikten rahatsız olan herkesi İstasyon Meydanı'na bekliyoruz. Halkın gerçekliğini duyurmak için İstasyon Meydanı'ndayız. Ortak yaşam mücadelesine sahip çıkmak için meydandayız" diye seslendi. 
 
'ÜÇÜNCÜ YOL İÇİN İSTASYON MEYDANI'NDAYIZ'
 
Siyasi soykırım operasyonlarının sonuç alamayacağını vurgulayan Atasoy, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kimse bizi kendine mecbur ve muhtaç görmesin. Üçüncü Yol'un nasıl halkla buluştuğunu görmek isteyenler 6 Ağustos'ta bir kez daha İstasyon Meydanı'na baksın. Savaşa, tecride karşı yeni bir geleceği isteyen herkesi 'Çözüm Biz'de' demek için mitingimize davet ediyoruz." (MA)

Öne Çıkanlar