HDP Demokratik Yerel Yönetimler Konferansı sona erdi

HDP Demokratik Yerel Yönetimler Konferansı sona erdi
HDP’nin Demokratik Yerel Yönetimler Konferansı sona erdi. Konferansın sonuç bildirgesi ise önümüzdeki günlerde açıklanacak.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Demokratik Yerel Yönetimler Konferansı, TMMOB Teoman Öztürk Öğrenci Evi ve Sosyal Tesisleri Konferans Salonu’nda gerçekleşti. Konferansa, bölge kentlerinden 400’e yakın delegenin yanı sıra Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüleri Esengül Demir ve Cengiz Çiçek, Demokratik Toplum Kongresi Eşbaşkanı Berdan Öztürk, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanları Saliha Aydeniz ve Keskin Bayındır, Sosyalist Yeniden Kurulu Partisi (SYKP) Eş Genel Başkanları Canan Yüce ve Cavit Uğur, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkanları Özlem Gümüştaş ve Şahin Tümüklü, Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Ayşe Erdem ve İbrahim Akın, SODAP’tan Sevtap Akdağ Karahalı ve Sezgin Kartal, Devrimci Parti Genel Başkanı Elif Torun Öneren katıldı.

Konferansta, atölyeler ve bölge hazırlık toplantılarında tespit edilen sorunlara dair çözüm önerileri, yerel yönetimlerde eşit temsiliyet, yerel yönetimler alanında oluşan eril anlayışa karşı çözüm önerileri tartışıldı.

Tartışmalar sonucunda oluşturulan sonuç bildirgesinin maddeleri, delegasyon üyelerinin onayına sunuldu. Delegasyon tarafından kabul edilen sonuç bildirgesi, önümüzdeki günlerde kamuoyuna açıklanacak. (MA)

Öne Çıkanlar