HDP'li üyelerin gözaltına alındığı gün Akdeniz Belediye Meclisi’nden geçen kararlar Meclis gündeminde

HDP'li üyelerin gözaltına alındığı gün Akdeniz Belediye Meclisi’nden geçen kararlar Meclis gündeminde
HDP Mersin Milletvekili Fatma Kurtulan, HDP'li beş üyenin gözaltına alındığı gün Akdeniz Belediye Meclisi’nden geçen borçlanma ve satış kararlarını Meclis gündemine taşıdı.

AKP'li Mersin Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak'ın 21 Temmuz’da yapılması planlanan belediye taşınmazının satışı ve kiraya verilmesi, 50 milyon TL kredi kullanma yetkisi alması gibi konuların görüşüleceği olağanüstü toplantıyı 28 Temmuz’a ertelemesi ve 5 HDP'li üyenin aynı gün gözaltına alınması sonrasında belediye meclisi, 1'i bağımsız 16'sı AKP 17 üyenin oyuyla borçlanma ve satış kararı aldı.

HDP’Lİ VEKİL MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI

‘Örgüt propagandası’ iddiasıyla gözaltına alınan beş HDP’li meclis üyesi adliyedeki işlemlerinin ardından serbest bırakılırken, HDP Mersin Milletvekili Fatma Kurtulan, Akdeniz Belediyesi’nde yaşanan bu olayı Meclis gündemine taşıdı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı’na soru önergesi veren Kurtulan, Akdeniz Belediyesi’ne yönelik bir soruşturma başlatılıp başlatılmayacağını sordu. 

‘KAMU MAĞDURİYETİNE SEBEP KARARLARIN İPTALİ İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATILACAK MI?’

Kurtulan, Meclis’e verdiği önergede Bakan Soylu’ya şu soruları yöneltti:

1- Akdeniz Belediyesi'nin HDP’li meclis üyeleri Bedriye Kuş, Ali Tanrıverdi, Nevzat Baran, Nuriye Arslan ve Mehmet Bitkin’in olağanüstü meclis toplantısının yapılacağı 28 Temmuz’da gözaltına alınmalarının gerekçesi nedir?

2- AKP’li Mersin Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’ın, 21 Temmuz’da düzenlenmesi planlanan belediye taşınmazının satışı ve kiraya verilmesi, 50 milyon TL kredi kullanma yetkisi alması gibi konuların görüşüleceği olağanüstü toplantıyı 28 Temmuz’a ertelemesinin gerekçesi nedir?

3- Yılmaz Güney Parkının Gençlik ve Spor Bakanlığına devri gündemi iki yıl önce de meclis gündemine getirilip reddedilmişken, tekrar gündeme getirilip 17 üyenin oyuyla geçirilmesinin gerekçesi nedir? Park neden Gençlik ve Spor Bakanlığına devredilmek istenmektedir?

4- 50 milyon TL bütçe dışı borçlanma yetkisinin Akdeniz Belediye başkanınca talep edilmesinin gerekçesi nedir? 50 milyon TL ne amaçla kullanılacaktır?

5- Eski TEDAŞ binasının satılmasının gerekçesi nedir? Bina kime satılacaktır?

6- Akdeniz Belediyesi’ne yönelik Bakanlığınızca inceleme/soruşturma düzenlenecek midir?

7- 38 üyeli belediye meclisinin 17 üye oylarıyla olağanüstü toplantıda aldığı ve kamu mağduriyetine sebep olacak kararları iptal etme amacıyla Bakanlığınızca çalışma başlatılmış mıdır?

8- Belediye meclisinde iktidar partisinden olmayan meclis üyelerini hedef gösteren Belediye Başkanı Mustafa Gültak hakkında Bakanlığınızca yürütülen soruşturma bulunmakta mıdır?

Öne Çıkanlar