HBDH, TÜGVA ve gardiyanların bombalanmasını üstlendi

HBDH, TÜGVA ve gardiyanların bombalanmasını üstlendi
HBDH, bombalı eylemlerin kendileri tarafından yapıldığını duyurdu.

Halkların Birleşik Devrimci Hareketi (HBDH), TÜGVA'ya ve gardiyanlara yönelik düzenlenen bombalı saldırıyı üstlenerek eylemlerini sürdüreceklerini açıkladı.

HDBH, Bursa'da cezaevinde görevli infaz koruma memurlarını taşıyan servise yönelik saldırıyı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın oğlunun Bilal Erdoğan'ın kurucusu olduğu TÜGVA'nın bombalanması eylemleri hakkında bir açıklama yaptı.

1 ölü ve 7 yaralanın olduğu saldırı için HBDH "hapishane müdürlerine, gardiyanlara, tutsakların katledilmesine onay veren raporları imzalayan Adli Tıp sorumlularına uyarı" olduğunu belirtti.

TÜGVA'nın bombalanması hakkında bir açıklama yapan HBDH, "Zindanlarda onurumuz olan devrimci tutsaklara el kaldıran gardiyanından savcısına, ekmeği için kölece çalıştırılan işçiye tekme atan aşağılayan patronundan taşeronuna, meydanlarda direnen analara, kadınlara, gençlere, siyasetçilere barbarca saldıran üniformalı çetelere tek cümlemiz bir hafta içinde gerçekleşen eylemlere baksınlar, ders alsınlar. Saraylarda yaşayanların iktidarı daim olsun diye yaptığınız halk düşmanlığının bedeli olarak gazetelere üçüncü sayfa haber olursunuz. Çünkü hesapsız bırakmayacağız." ifadelerini kullandı.

 

Öne Çıkanlar