Aygun: Devletin içini boşaltıp vakıflara geçiriyorlar, sistemli bir operasyon var

Aygun: Devletin içini boşaltıp vakıflara geçiriyorlar, sistemli bir operasyon var
Son dönemde belediyelerdeki bina ve arazilerin aceleyle vakıflara devredilmesine işaret eden CHP'li Aygun, farklı hesapların olduğunu belirterek, devlette bir operasyon olduğunu söyledi.

Hazine’ye ait taşınmazların aceleyle devredildiğini belirten CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, farklı hesaplar olduğunu kaydederek "Devletin içini boşaltıp vakıflara geçiriyorlar. Sistemli bir operasyon var" açıklaması yaptı.

İstanbul Zirai Karantina Müdürlüğü’nün Hazine’ye ait Halkalı’daki 10 dekarlık arazisinin, İlim Yayma Vakfı’nın kurduğu İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’ne devredilmesine ilişkin soru önergesi verdi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin bu vakfa ilişkin bilgiyi geçiştirerek "genel geçer" bir yanıt verdiğini kaydeden Aygun, "Bakan Pakdemirli yanıtında, ‘İstanbul Zirai Karantina Müdürlüğü’nün faaliyetlerini yürüttüğü taşınmaz Hazine adına kayıtlıyken tahsisi Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne geçmiştir. Taşınmazın vakıflara devri ile bakanlığımızın herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır. Yeni hizmet binası yapılıncaya kadar İstanbul Atatürk Havalimanı’nda hizmet verilecektir’ demiştir. İyi de hizmet binası tamamlanmadan, bu konuda hazırlık yapılmadan bu ne aceledir ki 10 dekarlık Hazine arazisini Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne devrediyorsunuz?" diye sordu.

Pakdemirli yanıtının devamında, laboratuvar analiz işlemleri için numunelerin gecikmelere neden olmayacak şekilde laboratuvarı bulunan Antalya, İzmir ve Mersin Zirai Karantina müdürlüklerinin yanı sıra Ankara Zirai Mücadele Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, İzmir Bornova Zirai Mücadele Enstitüsü Müdürlüğü ile Adana Biyolojik Mücadele Araştırma Enstitüsü Müdürlüklerine de gönderileceğini bildirdi. İthalat-ihracat iş ve işlemlerinde devamlılığın sağlandığını savunan Bakan Pakdemirli, "Taşınma nedeniyle aksaklık yaşanmaması için çalışmalar yoğun bir şekilde devam etmektedir" dedi. 

‘HALKIN GÜVENLİĞİ UMURLARINDA BİLE DEĞİL’

Bakanının yanıtı değerlendiren CHP’li Aygun, "Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne geçen arazi, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’ne devredilecek. Stratejik cihazların olduğu İstanbul Zirai Karantina Müdürlüğü, pandemi döneminde önemli bir denetim yapmakta ve karantina güvenliğini sağlamaktadır. Ancak halkın gıda güvenliği bile umurlarında değil" diyerek tepki gösterdi. 

‘FARKLI HESAPLAR VAR’

Aygun, müdürlüğün taşınmasının telafisi olanaksız sıkıntılar doğuracağını vurgularken, "Zirai karantina, bir ulusal güvenlik sorunu değil midir" diye sordu. Pandemi döneminde yapılan bu devrin "devlet aklıyla bağdaşmadığını" belirten Aygun, burada daha farklı "hesaplar" olduğunu söyledi.

‘DEVLETİN İÇİNİ BOŞALTIYORLAR, SİSTEMLİ BİR OPERASYON VAR’

Son dönemde belediyelerdeki bina ve arazilerin de vakıflara devredildiğine işaret eden Aygun, kısa bir süre önce Taksim Gezi Parkı’nın mülkiyetinin Sultan Beyazıt Hanı Veli Hazretleri Vakfı’na devredildiğini hatırlatarak "Sadece Gezi Parkı değil, Galata Kulesi, Selimiye Kışlası, Adile Sultan Sarayı, Pera Palas Otel, Vefa Lisesi, Şişli Etfal Hastanesi, Sait Halim Paşa Yalısı Vakıflar’a tescil edilmişti. Kâğıt üzerinde olan, tanımadığımız vakıflara devirler yapılıyor. Devletin içini boşaltıp vakıflara geçiriyorlar. Sistemli bir operasyon var" dedi.

Öne Çıkanlar