Hazine Bakanlığı: Diyanet ocakta 1.9 milyar TL harcadı

Hazine Bakanlığı: Diyanet ocakta 1.9 milyar TL harcadı
Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın ocak ayı verilerine göre Diyanet 1.9 milyar TL harcama yaptı. Bakanlığın verilerine göre 'Örtülü Ödenek'ten de yılın ilk ayında 57 milyon TL harcama yapıldı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı ocak ayı bütçe gerçekleşmelerini açıkladı. Buna göre yılın ilk ayında bütçeden görev zararları için 11.8 milyar TL çıkarken, 16.1 milyar TL bütçesi olan Diyanet ocakta 1.9 milyar TL harcama yaptı. Aralarında kamu bankalarının da bulunduğu mali kurumlara görevlendirme giderleri kapsamında ise 1.2 milyar TL aktarıldığı belirtildi.

ÖRTÜLÜ ÖDENEKTEN 57 MİLYON TL HARCAMA

Ocakta bütçe giderleri145 milyar 958 milyon TL, bütçe gelirleri 176 milyar TL, bütçe fazlası ise 30 milyar TL olarak gerçekleşti. Örtülü ödenekten yılın ilk ayında 57 milyon 13 bin TL harcama yapıldı.

Cumhuriyet’in haberine göre ocak ayında kurumların yaptıkları harcamalar da belli oldu. Bu kapsamda bütçe başlangıç ödeneği 3.8 milyar TL olan Cumhurbaşkanlığı ocak ayında 91.9 milyon TL harcadı. Bakanlığın verilerine göre 16.1 milyar TL bütçesi olan Diyanet ocakta 1.9 milyar TL harcadı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar