Hayatını kaybeden askere icra gönderen avukatın bürosu yakıldı

Hayatını kaybeden askere icra gönderen avukatın bürosu yakıldı
Afrin Harekatı'nda hayatını kaybeden astsubay Musa Özalkan için haciz işlemi başlatan Emine Gün'ün bürosu ateşe verildi.

ARTI GERÇEK - Afrin Harekatı'nda hayatını kaybeden astsubay Musa Özalkan hakkında mahkemenin hükmettiği 109 bin liralık alacak için haciz işlemi başlatan avukat Emine Gün’ün bürosu ateşe verilerek yakıldı.

Sözcü’den Veli Toprak’ın haberine göre, Adalet Bakanlığı’nın hakkında suç duyurusunda bulunduğu Avukat Gün’ün Yozgat Yerköy’de bulunan bürosuna gece saatlerinde gelen bir grup, ofise girerek, önce mobilyaları parçaladı, evrakları yırttı ve ardından da büroyu ateşe verdi. Avukat Gün ise polis eşliğinde ilçeyi terk etti.

CUMHURBAŞKANI 'GEREKEN YAPILACAK' DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Özalkan haciz kararını ‘saygısızlık’ olarak nitelendirmiş ve "Şehidimize yapılan saygısızlıktır. Gerekli talimatlar verildi. Terbiyesizliği yapan hakkında gereken yapılacak" demişti.

İLGİLİ HABER: AFRİN'DE HAYATINI KAYBEDEN ASKERE HACİZ

Bürosu yakılan ve kenti polis eşliğinde terk eden Gün, yaptığı açıklamada, icra yenilemesinin, davacı çiftinin talebi üzerine yapıldığını, kendisiyle ilgili bir durumun söz konusu olmadığını söyleyerek, aldığı 18 bin lira avukatlık vekalet ücretini Mehmetçik Vakfı’na bağışlamıştı.

Öne Çıkanlar