Hataylı futbolcu Filipinler Ligi'ne damga vurdu

Hataylı futbolcu Filipinler Ligi'ne damga vurdu
Cebu'nun Mendiola'yı 7-1 yendiği karşılaşmada dört gol atan Arda Çınkır, adeta şov yaptı. Çınkır, Hatayspor'a ilişkin bir proje kapsamında Filipinler'de forma giyiyor.

Teknik direktörlüğünü Mehmet Kakil'in yaptığı Filipinler Ligi takımlarından Cebu, sezonun altıncı hafta karşılaşmasında Mendiola'yı 7-1'lik skorla mağlup ederken, 90 dakikaya dört gol sığdıran Arda Çınkır maça damga vurdu. Gollerinin tamamını 6-0 sona eren ilk yarının 5, 21, 23 ve 36. dakikalarda atan Arda bu performansıyla gol krallığı için de oldukça iddialı olduğunu ortaya koydu. 

Futbola 11 yaşındayken Hatay Serinyolspor'da başlayan ve bir yıl sonra Hatayspor'a transfer olan 20 yaşındaki golcü, Kakil'in Cebu'nun başına geçmesinin ardından bu takımın yolunu tutmuştu. Yedi takımlı ligde üçüncü sırada bulunan Cebu'nun şampiyonluk yürüyüşündeki en önemli kozlardan biri olan Arda, Goal Türkiye'ye verdiği demeçte şampiyonluğun yanı sıra gol krallığını da istediğini söylemişti. 

HATAYSPOR'A DÖNMEK İSTİYOR

Filipinler'deki hayata adapte olduğunu ve takımının başarısı için elinden geleni yapacağını belirten Çınkır, Cebu deneyiminin ardından Hatayspor'a döneceğini ve Süper Lig'de boy göstermek istediğini belirtmişti. Son dönemde attığı gollerle adından sıklıkla söz ettiren Arda, Asya futbolunun gelişim gösteren liglerinden olan Filipinler'in önemli golcülerinden biri olarak nitelendiriliyor. 

ARDA ÇINKIR KİMDİR?

Santrfor pozisyonunda görev yapan Arda Çınkır, Hatayspor altyapısında yetişti ancak A takımda şu ana kadar şans bulamadı. Ardından Cebu'yu çalıştıran Mehmet Kakil, oyuncuyu takımın kadrosuna kattı.

Arda Çınkır'ın yanı sıra bir başka Hatayspor çıkışlı Mert Altinöz de burada forma giyiyor.

HATAYSPOR'UN FİLİPİNLER PROJESİ

Teknik direktör Mehmet Kakil, Filipinler'e gidişinin Hatayspor ile ilişkili bir proje olduğunu söylemişti.

"Kariyerimin büyük bölümü Hatay'da geçti ve uzun yıllar Hatayspor için oynadım" diyen Kakil, şöyle devam etti:

"Kulüpten bir telefon aldım ve fahri başkanımız Lütfi Savaş'ın Hatayspor'a ilişkin bir proje kapsamında benimle çalışmak istediğini söylediler. Konuyu merak edip sorduğumda Hatayspor'a oyuncu bulmak üzerine bir çalışma olduğunu söylemişlerdi.

Hatayspor'a her konuda her zaman yardımcı olurum dolayısıyla görevin ne olduğu önemli değildi ama detaylı bilgi almak için bir gün sonra randevulaştığımız noktaya gittim. Ben daha önce de Hatayspor'a çok oyuncu kazandırmıştım bu yüzden ilk olarak Türkiye'de ya da Avrupa'da scout ekibinin bir parçası olarak oyuncu arayacağımı düşünmüştüm ama böyle olmadığını söylediler ve Filipinler'de takım çalıştırmamı istediler."

Öne Çıkanlar