Hastane taşınmasında 10 milyonluk vurgun iddiası: 6 gözaltı

Hastane taşınmasında 10 milyonluk vurgun iddiası: 6 gözaltı
Aralarında diyaliz makineleri de olan 10 milyon TL değerindeki malzemeyi çalıp sattıkları iddiasıyla hastane müdürü M.G. ve 5 personel gözaltına alındı.

Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin taşınma işlemleri esnasında malzemeleri çaldıkları şüphesiyle hastane müdürünün de aralarında olduğu yönetciler gözaltına alındı.

Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 2018 yılı ekim ayında yeni binaya taşındı.Taşınma sırasında klima, hasta yatağı, güç kaynağı, kurşun levha, bakır kablo, kalorifer tesisatı ve diyaliz makinelerinden bazıları kayboldu.  Durumu fark eden hastane yönetimi, yaklaşık 10 milyon TL değerindeki kayıp malzemeleri tespit ederek, Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu. Başlatılan soruşturma kapsamında Asayiş Şubesi Hırsızlık Büro Amirliği bünyesinde özel ekip kuruldu. Özel ekip, 3 ay süren teknik ve fiziki takibin sonunda bu sabah operasyon düzenledi. Polis, kayıp eşyaları çalıp sattıkları iddia edilen hastane müdürü M.G.'yi, acil servis sorumlusu L.A.'yı, personel şube müdürü Ş.T.'yi, bilgi işlem personeli N.Y.'yi, güvenlik amiri C.Y.'yi ve güvenlik personeli A.E.'yi gözaltına aldı.

KAYIP EŞYALAR BULUNAMADI

DHA’nın haberine göre kayıp eşyaların izine rastlanılmazken suçlamaları kabul etmeyen 6 kişi, sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

Öne Çıkanlar