Haşdi Şabi, Suriye sınırında

Haşdi Şabi, Suriye sınırında
Telafer ve Şengal’e dönük geçtiğimiz ay operasyon başlatan Şii Haşdi Şabi milisleri, Şengal’in güneyinden Suriye sınırına ulaştı.

DÜNYA - Haşdi Şabi sözcüsü Kerim Nuri, güçlerinin Musul’un batısındaki Şengal kasabasına bağlı Ezidi köylerinin tamamını IŞİD’den geri aldığını açıkladı. Nuri, "Güçlerimiz, Telafer operasyonu kapsamında IŞİD’e karşı verdiği mücadelede Şengal’in güneyinden Suriye sınırına ulaşmıştır" dedi.

Haşdi Şabi güçlerinin bölgede yürüttüğü operasyonların neden olduğu tartıymalara bir yanıt da Haşdi Şabi komutanlarından Şeyh Muhammed Basri’den geldi. Kurtarılan bölgelerden ancak Irak Silahlı Kuvvetler Başkomutanı da olan Başbakan Haydar Abadi'nin talimatıyla çekileceklerini belirten Basri, "Bu sürede tugaylarımız kurtarılan toprakları korumaya devam edecekler" dedi. Haşdi Şabi komutanı Basri, "Bugün Şengal, yarın Telafer daha sonra neresi olması gerekiyorsa orası" sözlerini de kullandı.

Şengal'deki savaşlarının Haşdi Şabi komutasında yürütüldüğünü belirten Basri talimatları sadece Haydar Abadi'den aldıklarını vurguladı.

Bölgedeki Haşdi Şabi güçlerinin bölge halklarından oluştuğunu, Şengal halkına özel bir Ezidi tugaylarının da olduğunu söyleyen Şeyh Muhammed Basri, "Haşdi Şabi, Irak'ın bütün etkin gruplarından oluşmaktadır. Her bölge için bir tugay kurulmuş ve kurtardıkları bölgelerin güvenliğini bu tugaylarn üstlenecekler" şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar