Hasankeyf Belediyesi Başkanvekili ‘aile şirketi’ suçlamasıyla AKP’den istifa etti

Hasankeyf Belediyesi Başkanvekili ‘aile şirketi’ suçlamasıyla AKP’den istifa etti
Hasankeyf Belediyesi Başkanvekili Abdullah Tarhan, AKP İlçe Teşkilatı’ndaki yöneticilerin aile fertlerini işe yerleştirdiklerini belirterek, AKP’den istifa etti.

AKP yönetimindeki Hasankeyf Belediyesi Başkanvekili Abdullah Tarhan, partisinden istifa ettiğini açıkladı. İstifa gerekçesini AKP’li yöneticilerin işe alımdaki yolsuzluklarını gösteren Tarhan, yolsuzlukları partinin yetkili isimlerine defalarca iletmesine rağmen söz konusu durumun sürdüğünü söyledi. İstifa eden Tarhan, belediyede yaşanan yolsuzluklara istifa dilekçesinde de yer verdi.  

KADROLAR AİLE FERTLERİ ARASINDA DAĞITILIYOR 

Dilekçesinde, AKP Hasankeyf İlçe Teşkilatı’nda yer alan yöneticilerin adeta aile şirketi kurduklarını ve ilçeye gelen bütün kadroları aile fertleri arasında dağıttıklarını belirten Tarhan, "Son zamanlarda AK Partili belediye başkanımız ve AK Parti ilçe başkanımız aile şirketi kurup ilçeye gelen kadrolar olsun, iş olsun bunlar ‘bu kardeşim, bu amcamın oğlu, bu yeğenimdir’ diyerek hepsini işe yerleştirmişler. Bu da hem seçmenlerde hem de vatandaşlar arasında büyük bir rahatsızlık yaratmıştır. AK Partiyi sıfır hale getirmişlerdir. Hasankeyf’te yeni yerleşim yerine geldik hiçbir Hasankeyflinin bir karış toprağı yok. 450-500’e yakın gencimiz işsiz güçsüz olurken, bu yöneticilerimiz akrabalarını, kardeşlerini yeğenlerini işe yerleştirmişlerdir. Bunu defalarca sayın milletvekilimize, il başkanımıza, il koordinatörümüze ve bölge koordinatörümüze durumu söylememe rağmen müdahale etmemişlerdir" ifadelerini kullandı. 

İSTİFA ETTİ

Yaşananlar karşısında istifa ettiğini açıklayan Tarhan, dilekçesinde şu ifadelere yer verdi: "Batman yönetiminden yani AK Partiden istifa etmiş bulunmaktayım. Bu günden sonra Hasankeyfli hemşerilerim ve gençlerimizin yanında olacağım. Bu güne kadar bu olaylardan dolayı partiden ayrılmadığımdan dolayı gençlerimizden özür dilerim."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar