‘Hamza Yerlikaya’nın adı okullardan silinecek mi?’

‘Hamza Yerlikaya’nın adı okullardan silinecek mi?’
CHP’li Yıldırım Kaya, Bakan Selçuk’a ‘Sahte diploma alıp üniversiteye kayıt yaptıran bir kişinin adının okullarımızda kalması eğitimin ruhuna aykırı değil midir?’ diye sordu.

ARTI GERÇEK- CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, sahte lise diploması ile üniversiteye kayıt yaptırdığı ortaya çıkan Hamza Yerlikaya’nın adının verildiği okullardan ve sosyal tesislerden silinmesi için TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı, Vakıfbank Yönetim Kurulu Üyesi, AKP 23. Dönem Milletvekili ve eski güreşçi Hamza Yerlikaya’nın lise diplomasının sahte olduğunu ve üniversiteye sahte lise diplomasi ile kayıt yaptırdığının ortaya çıktığını belirten Kaya, lise diplomasının sahte olduğuna dair mahkeme kararına erişim engeli getirilmesine tepki gösterdi.

‘ERİŞİM ENGELİ GETİRİLDİĞİNDE SAHTE DİPLOMA GERÇEK Mİ OLACAK?’

CHP’li Kaya, "Sahte diploma haberlerine erişim engeli getirildiğinde sahte diploma gerçek mi olacak? Mahkeme kararı yok hükmünde mi sayılacak? İnsanların hafızları mı silinecek?" diye sordu.

Kaya, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması istemiyle Meclis’e sunduğu soru önergesinde şunları belirtti:

"Eğitim camiasından, eğitim sendikalarımızdan ve eğitime gönül veren vatandaşlarımızdan sahte diploma kullanan Hamza Yerlikaya’nın adının okullarımızdan ve sosyal tesislerden kaldırılması yönünde yoğun talep gelmektedir.

-Sahte diploma kullanan Hamza Yerlikaya’nın adı okullarımızdan ve sosyal tesislerden silinecek midir?

-Sahte diploma alıp üniversiteye kayıt yaptıran bir kişinin adının okullarımızda kalması eğitimin ruhuna aykırı değil midir?"

Öne Çıkanlar