Hamlet Cenevre Film Festivalinde yarışacak

Hamlet Cenevre Film Festivalinde yarışacak
Kaan Müjdeci'nin Hamlet dizisi, 5-14 Kasım tarihleri arasında 27. Cenevre Film Festivali’nin Uluslararası Dizi Yarışması bölümünde, büyük ödül olan Reflet d’Or 2021 için yarışacak.

Kaan Müjdeci’nin Shakespeare uyarlaması Hamlet, 5-14 Kasım tarihleri arasında İsviçre’de düzenlenecek 27. Cenevre Film Festivali’nin Uluslararası Dizi Yarışması bölümünde, büyük ödül olan Reflet d’Or 2021 için yarışacak.

Müjdeci’nin yazıp yönettiği ilk dizisi olan Hamlet, Büyükada’daki "fayton krallığı"nda süregelen bir adalet arayışı üzerinden insanlığın ve sistemin çürümüşlüğüne ışık tutuyor. GAİN ve Asteros Film ortak yapımı olan dizide Erdal Beşikçioğlu, Elit İşcan, Şebnem Bozoklu, Hatice Aslan, Ahmet Rıfat Şungar, Murat Kılıç, Çiğdem Selışık Onat, Cihat Tamer, Serdar Orçin, Emrullah Çakay, Ozan Çelik, Kutay Sandıkçı, Çiçek Acar ve Mustafa Alabora yer alıyor.

Artfulliving'in aktardığına göre, Dünya prömiyerini, Türkiye’den seçilen ilk yapım olarak Avrupa’nın en büyük dizi festivali Series Mania’da yapan Hamlet, bir yandan GAİN platformunda Türkiye’de izleyiciyle buluşurken diğer yandan da 27. Cenevre Film Festivali’nin Uluslararası Dizi Yarışması bölümünde 10 finalistten biri olarak festival yolculuğuna devam ediyor.

Hamlet, bu yolculukta önümüzdeki günlerde HBO Max, ARTE gibi dünya lideri yayıncıların farklı ülkelerden iddialı yapımlarıyla rekabet etmeye hazırlanıyor.

 

Öne Çıkanlar