Hamile turistin ölümünün ardından Portekiz Sağlık Bakanı istifa etti

Hamile turistin ölümünün ardından Portekiz Sağlık Bakanı istifa etti
Portekiz Sağlık Bakanı Marta Temido, başkent Lizbon'da doluluk gerekçesiyle doğum servisine alınmayan hamile bir turistin ölümünden saatler sonra istifasını duyurdu.

Portekiz Sağlık Bakanı Dr. Marta Temido'nun istifası ülkedeki doğum servislerinde bu yaz aylarında personel eksikliği nedeniyle yaşanan sorunların ve muhalefetin eleştirilerinin ardından geldi. 

Temido, yaptığı açıklamada, gerekçe belirtmese de "artık bu mevkiinin gerekliliğini yerine getiremediğini" ifade etti.

Hükümetin resmi sitesinden yapılan açıklamada, 4 yıldır bu görevi yütüren Temido'nun istifasını sunduğu, Başbakan Antonio Costa'nın da bu karara saygı gösterip, istifayı kabul ettiği bildirildi.

Açıklamada, "Başbakan Costa, başta Covid-19 salgını dönemindeki mücadelesi olmak üzere Marta Temido tarafından yürütülen tüm çalışmaları takdir ediyor. Hükümet, ulusal sağlık sistemini güçlendirmek ve Portekizlilere sağlanan sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesi için reformlara devam edecektir." dendi.

İSTİFA TURİST KADININ ÖLÜMÜNÜN ARDINDAN GELDİ

Son olarak 34 yaşındaki Hindistanlı bir hamile turist kadın başkent Lizbon'daki Santa maria Hastanesi'ndeki doğum servisinin doluluğu nedeniyle alınmamış ve Lizbon'daki başka bir hastaneye nakledilirken kalp krizi geçirerek  hayatını kaybetmişti. Sezaryen ile dünyaya getirilen bebeğin ise sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı. Konuyla ilgili soruşturma da başlatıldı.

Son aylarda Portekiz'de benzer olaylar yaşanmış, anneleri benzer doluluk gerekçeleriyle farklı hastanelere nakledilen iki yeni doğan hayatını kaybetmişti. 

Portekiz'de özellikle jinekoloji ve doğum doktorluğu alanlarındaki uzman eksikliği hükümetin bu meslekteki kişileri diğer ülkelerden getirmesi konusunu ele almasına yol açmıştı. 

Muhalefet  doğum servislerin geçici olarak kapanmasının ve hamile kadınların uzun süre beklemelerine neden olan riskli transferlerinin, hükümetin doğum servislerindeki personel eklikliğiyle baş edemediğini gösterdiği eleştirisini dile getiriyordu. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar