Halkın Hakları Basın, Sanat ve Dayanışma Ödülleri bu yıl 'Hakikatin peşinde'

Halkın Hakları Basın, Sanat ve Dayanışma Ödülleri bu yıl 'Hakikatin peşinde'
Sekizincisi düzenlenecek olan, 'Halkın Hakları Basın, Sanat ve Dayanışma Ödülleri' bu yıl İstanbul'da.

Halkevleri'nin 88. kuruluş yıldönümü kapsamında düzenlediği 8.Halkın Hakları Basın, Sanat ve Dayanışma Ödülleri bu yıl ilk kez İstanbul'da verilecek. 'Hakikatin Peşinde' temasıyla verilecek ödüllere dair Halkevleri, "Çünkü yaşadığımız çağ ve ülkede, hakikat, ancak peşine düşenler varsa açığa çıkarılabiliyor. Hakikati açığa çıkarmak başlı başına bir mücadele konusu. Adalet ve onur, özgürlük ve barış, eşitlik ve kardeşlik mücadelesinin, insanca yaşam mücadelesinin konusu" ifadelerini kullandı.

Törene Gezi Direnişi'nde yaşamını yitirenlerin ailelerinden, Çorlu tren katliamına, kayyım atanan belediye başkanları, Suruç ve 10 Ekim Ankara katliamında yaşamını yitirenlerin aileleri ve dava takipçileri olacak.

Kadıköy Evlendirme Dairesi’nde, 22 Şubat günü düzenlenen törenin sunumunu Oyuncu Emre Canpolat yapacak.ödül töreninde sanatçı Emin İgüs'te bulunacak.

Halkevleri tarafından yapılan çağrıda, "88 yıllık tarihinde bu topraklarda süren halkın hakikat mücadelesinin bir parçası oldu. Kuruluş yıldönümümüzde, hakikatimizi hep birlikte bir kez daha haykırmak, unutturmamak, yeniden gündeme taşımak, mücadele edenlerle dayanışmak ve güç vermek istiyoruz" denildi.

"Biliyoruz ki biz var oldukça "hakikati" yok saymaları da kazanmaları da mümkün değil. Bu gücü büyütmenin zamanı" ifadelerinin kullanıldığı çağrıda, " Cumartesi Anneleri, Çorlu Tren Katliamı Aileleri, Gezi, Suruç, 10 Ekim gibi toplumsal davalarımızı takip edenler, iktidar-sermaye ilişkileriyle kurulu büyük suç şebekesini ilmek ilmek çözerek halka anlatan gazeteciler, adliye adliye "adalet nöbeti" tutanlar, kadın cinayetlerinin faili erkeklerin ve bu erkek egemen düzenin peşini bırakmayan kadınlar, bilgisini halk yararına kullanmaktan ve tutum almaktan çekinmeyen bilim insanları, emeğin gerçekliğinin "resmi istatistiklerle" boğulmasına izin vermeyen sendikacılar; yazmaktan, sorgulamaktan, sanatın gücünü kullanarak gerçeği işaret etmekten vazgeçmeyenler var" denildi.

TÖRENİN KATILIMCILARI

Şule Çet için Adalet Komisyonu adına Neslihan Duran, Çorlu Tren Katliamı Davası Aileleri adına  Mısra Öz Sel, Bülen Şık, Adalet Nöbeti  adına av. Türkan Yılmaz, Bülent Utku, Selçuk Mızraklı adına Turan Hançerli, 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği adına Mehtap Sakinci Coşgun Suruç Aileleri İnisiyatifi adına Fethi Aydın, Jülide Kural, Arzu Çerkezoğlu, Avukat Selin Nakıpoğlu, Gezi Şehitlerinden Ahmet Atakan’ın annesi Emsal Atakan, Nazım Dikbaş, Hüseyin Akyol, Fatih Polat, İbrahim Aydın, Faruk Eren, Murat Taylan, Ali Şeker, Ahmet Şık, Oya Ersoy, Çiğdem Toker, Mücella Yapıcı, Berkay Ateş.

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar