Halk TV'den Serhan Asker'in '10 yıl sonra' göndermesini İmamoğlu düzeltti

Halk TV'den Serhan Asker'in '10 yıl sonra' göndermesini İmamoğlu düzeltti
2010-11 sezonunda Trabzonspor'un şampiyon olduğunu kast ederek '10 yıl sonra gördünüz şampiyonluğu' diyen Serhan Asker'i, İmamoğlu düzeltti. Asker'den açıklama geldi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Karadeniz gezisi sırrasında Halk TV'den Serhan Asker'in konuğu oldu. 

Süper Lig'de 2021-2022 sezonunu şampiyon tamamlayan Trabzonspor'u tebrik eden İmamoğlu, Serhan Asker'in tartışmalı 2010-2011 sezonuna gönderme yaparak "10 yıl sonra gördünüz şampiyonluğu" sözlerini, "Teşekkür ederim, hem 38 sene sonra yine Trabzonspor'un şampiyonluğunu yaşamış birisi, hem o takımda futbolcu olma hayali olmuş birisiyim" şeklinde düzeltti.

Serhan Asker'in '10 yıl' ifadesi ise sosyal medyada hem olumlu hem de olmusuz tepkilerle karşılandı.

Asker'in kastettiği 2010-2011 sezonunda Fenerbahçe ile Trabzonspor şampiyonluk için yarışmış, iki ekip sezonu aynı puanla noktalarken Fenerbahçe gol farkıyla şampiyon olmuştu. 

Bu sürecin sonunda başlatılan ve kamuoyunda 3 Temmuz Süreci olarak bilinen şike soruşturması nedeniyle Fenerbahçe 2 yıl Avrupa'dan men edilmiş, ancak o haliyle tescil edilmişti. 

Ardından yaşanan süreçte geçtiğimiz yıl soruşturmalardaki suçlamalar boşa düşmüş ve o dönem Fenerbahçe Başkanı olan Aziz Yıldırım ve yöneticiler İlhan Ekşioğlu ve Şekip Mosturoğlu beraat ederek aklanmıştı.

Ancak Trabzonspor'un 2010-2011 sezonuyla ilgili şampiyonluk iddiası son bulmamış ve bu sezonki şampiyonlukla birlikte yeniden güçlü bir şekilde gündeme getirilmişti.

SERHAN ASKER'DEN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Serhan Asker ise şu ifadeleri kullandı:

"Biz öyle bir şey söylemedik sevgili arkadaşlar. Biz hiçbir zaman Trabzon'un 10. şampiyonluğu, 2010'da Trabzon şampiyon oldu demedik. Onun kararını UEFA, Futbol Federasyonu versin. Herkesin gönlünde bir şampiyon vardır zaten. Ne Trabzonspurluyum, ne Fenerbahçeliyim. Bir aralar Galatasaraylıydım. Sempatim vardı. Bütün takımları seviyoruz. Bütün takımlar Avrupa'da bizi temsil ediyorsa canımız ciğerimizdir. Trabzonspor da Fenerbahçe de Beşiktaş da Vanspor da Diyarbakırspor da Rizespor da bizim takımımızdır. Hepsi bizim değerlerimizdir. Kimseyi incitmek için bir amacımız olmaz. Hiçbir zaman bir tarafta yer almayız. Öyle bir şey de denmemiştir."

Serhan Asker'in açıklamasına rağmen sosyal medyada programın ilgili anıyla ilgili yapılan paylaşımda "10 yıl sonra gördünüz şampiyonluğu" sözleri ve İmamoğlu'nun düzeltmesi duyuluyor:

Öne Çıkanlar