Halep’in kuzeyinde Türkiye destekli cihatçıların uyuşturucu savaşı

Halep’in kuzeyinde Türkiye destekli cihatçıların uyuşturucu savaşı
Libya'daki bazı Suriyeli paralı askerlerin ifadelerine göre, bu fabrika tarafından üretilen yasadışı haplar Türkiye ve Libya'ya sevk edildi.

SOHR kaynakları, Türk destekli grupların Ekim ayı başlarında Halep'in kuzey kırsalında narkotik üretimi için bir fabrikaya baskın düzenlediğini ve burada yasadışı hap üretiminde kullanılan büyük miktarda hammadde ele geçirdiğini öğrendi. Baskında ele geçen hammaddenin  yanı sıra satılmaya hazır diğer ürünlerin imha edildiği bildirildi.

SOHR kaynaklarına göre fabrika, Libya'da paralı askerlerden sorumlu önde gelen bir yetkili olan, baş harfleriyle R. B. olarak bilinen El Hamza Tümeni'ndeki bir askeri komutanın gözetimi altında faaliyet gösteriyordu.

Güvenlik operasyonu, Türk destekli grupların komutanlarıyla gelir paylaşımı konusunda bir anlaşmazlığın ardından geldi.

Çok güvenilir SOHR aktivistleri, bu fabrikada yasadışı hap üretiminde kullanılan malzemenin, deterjan üretimi için gerekli hammadde olarak ithal edildiğini doğruladı.

Fabrikanın üretim kapasitesinin günde 40 bin hapa ulaştığı ancak hammadde eksikliğinden dolayı bu üretim rakamına ulaşılamadığı belirtildi. Fabrikanın ürünleri Kuzeybatı Suriye bölgesine dağıtıldı. Ayrıca Libya'daki bazı Suriyeli paralı askerlerin ifadelerine göre, bu fabrika tarafından üretilen yasadışı haplar Türkiye ve Libya'ya sevk edildi.

Öne Çıkanlar