Hakları için şirket ofisini basan inşaat işçileri kazandı

Hakları için şirket ofisini basan inşaat işçileri kazandı
İstanbul Finans Merkez Şantiyesi işçilerinin ofis işgaliyle şantiyeye inmek zorunda kalan patron, işçilerden ödemeler için süre istedi. Sabaha karşı işçilerin bütün alacakları ödendi.

İstanbul Ataşehir'deki Finans Merkez Şantiyesi'ndeki Gür Yapı ve Yapı Yapı şirket patronlarının söz verdiği halde eksik ödeme yapması üzerine direniş başlatan İnşaat-İş ve Dev Yapı-İş sendikalarına üye işçiler, eylemlerini kazanımla sonuçlandırdı.

25 Temmuz günü başlattıkları eylemlerine verilen söz üzerine ara veren işçiler, söz yerine getirilmeyince dün sabah inşaat firmalarının ofislerini bastı.

İşçilerin ofis işgaliyle şantiyeye inmek zorunda kalan patron, işçilerden ödemeleri yapmak için akşama kadar süre istedi.

Akşam yapılan görüşmede patronun maaş yerine akıl verdiğini belirten işçiler, direnişe gece-gündüz Emlak Konut önünde devam edeceklerini ilan etti.

İşçilerin TOMA’lı polis ve gözaltı tehdidine aldırmadan direnişe devam kararı sonrası geri adım atan Gür Yapı ve Yapı Yapı patronları, bugün sabaha karşı işçilerin bütün alacaklarını eksiksiz ödedi.

SENDİKALARDAN AÇIKLAMA: YİNE BİRLİKTE, YİNE OMUZ OMUZA DİRENEREK KAZANDIK 

Hakları için 37 üyeleriyle direnen ve kazanan İNŞAAT-İŞ ve DİSK/DEV/YAPI-İŞ "Yine Birlikte Yine Omuz Omuza Direnerek Kazandık" başlıklı destek veren herkese teşekkür ettikleri bir açıklama yaptılar. 

Açıklamada şunlar yeraldı:

"Pazartesi günü İstanbul Finans Merkezi Şantiyesinde Gür Yapı & Yapı Yapı ve KSK firmalarına karşı başlayan direnişimiz, patronların Çarşamba günü ödeme sözüne karşı ara verip ödemelerin eksik yapılması üzerine Perşembe tekrar direnişe başlamıştık. 

Ofis işgalinden, şantiye ve Emlak Konut önünden ayrılmama şeklinde eylemlerimize devam ettik. 

Patronların çözümsüz tavrına karşı direnişin kararlılığı, kamuoyu desteği ve dayanışması ile Emlak Konut yetkililerinin sorun çözücü yaklaşımları sonucu, başka ödeme yapmayız diyen patronların sabaha karşı 3'de ödeme yapmasıyla direnişimiz tüm haklarımızı alarak kazanımla sonuçlandı.

Destek olan dayanışma gösteren herkese teşekkür ederiz.

Artık yeter gasp edilen haklarımızı istiyoruz. Alacağız.

Direniş ve dayanışma ile kazandık."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar