Hakkari'de maden ocağına karşı çıkan köylüler darp edildi: 2 ağır yaralı

Hakkari'de maden ocağına karşı çıkan köylüler darp edildi: 2 ağır yaralı
Seyitoğlu madencilik tarafından Harê mezrasında kurulmak istenen maden ocağına karşı çıkan köylüler, askerler tarafından darp edildi. 2 kişi ağır yaralandı, 6 kişi gözaltına alındı.

Abdülkadir Seyitoğlu’na bağlı Seyitoğlu Madencilik, Hakkari merkeze bağlı Marînos (Kavaklı) köyü Harê (Armutlu) mezrasında saat 12.20 sıralarında kurulmak istenen maden ocağı için iş makinaları ve jandarmalarla birlikte kazı yapmak istedi. Bunun üzerine Seyitoğlu madencilik çalışanları ve köylüler arasında kavga çıktı. Yaşanan tartışma sonrası iktidara yakınlığıyla bilinen şirketin çalışanları ve sahibiyle birlikte köye gelen jandarmaların kurulmak istenen maden ocağına karşı çıkan köylüleri darbettiği öğrenildi.

KÖYLÜLER YAKINLARIYLA GÖRÜŞTÜRÜLMÜYOR

Bölgede yaşayan yurttaşların verdiği bilgiler doğrultusunda, yaşanan darp sonrası ağır yaralanan Aydın Kurt ve Naif Kurt Hakkari Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Aileler yakınlarını görmek için gittikleri hastanede polis ve jandarma engeli nedeniyle halen bir bilgi alamıyor.

Köyde yaşayan ve maden ocağına karşı çıkan aynı aileden Ali Kurt, İdris Kurt, Mecit Kurt, Şükrü Kurt, Mehmet Sait Kurt, Lokman Kurt ise darp edilerek gözaltına alınarak Marînos köyüne bağlı Üzümcü Karakolu’na götürüldü.

KÖYE GİRİŞ ÇIKIŞLAR YASAKLANDI

Gözaltına ilişkin ailelere bilgi verilmezken, köye giriş ve çıkışlar yasaklandı. Ayrıca maden ocağına karşı çıkan yurttaşların jandarmalar tarafından telefonlarına el konulduğu belirtildi. (MA)

Öne Çıkanlar