Hafter güçleri, Kaddafi'nin linç edildiği Sirte'ye girdi

Hafter güçleri, Kaddafi'nin linç edildiği Sirte'ye girdi
Libya Ulusal Ordusu'ndan kaynaklar, Libya'nın Akdeniz kıyısındaki stratejik kenti Sirte'de, konrolün sağlandığını duyurdu.

Libya'da, Halife Hafter komutasındaki Libya Ulusal Ordusu, Sirte kentine girdiklerini, limanı ve bazı bölgeleri kontrol altına aldıklarını duyurdu

Türkiye'nin Doğu Akdeni'zde yerki alanlarını belirleyen anlaşma imzaladığı Trablus merkezli Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin (UMH) rakibi Halife Hafter komutasındaki Libya Ulusal Ordusu'ndan önemli bir açıklama geldi.

Libya Ulusal Ordusu liderliğine yakın bir kaynak, Sirte limanını ve bazı bölgelerini kontrol altına aldıklarını söyledi. İddiaya göre UMH'ne bağlı bir tümen Hafter güçlerine direniş göstermedi. 

Kaynak, "Es Saadi askeri üssünü ve kentin bazı bölgelerini de kontrol altına aldık ve şimdi kent merkezine ilerliyoruz" dedi. 

Hafter'e bağlı güçler denixden de şehre çıkarma yaptı. Fotoğraf: Twitter


Sirte, 2011'de NATO destekli askeri müdahale sonucunda cihatçı çeteler tarafından linç edilen Libya Devlet Başkanı Muammer Kaddafi'nin doğup büyüdüğü ve öldürüldüğü kent.

AKP Hükümeti geçen günlerde  Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne destek vermek amacıyla Libya'ya asker gönderme kararı almıştı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan askerlerin gönderilmeye başlandığını söylemişti

General Halife Hafter ise Türkiye'ye karşı halkı silahlı mücadeleye davet etmişti. (HABER MERKEZİ) 

Öne Çıkanlar