Hadise’nin boşanma gerekçesi ortaya çıktı: Ekonomik şiddet

Hadise’nin boşanma gerekçesi ortaya çıktı:  Ekonomik şiddet
Şarkıcı Hadise, dört ay önce evlendiği eşi Mehmet Dinçerler'e boşanma davası açtı. Dava dilekçesinin detayları ortaya çıktı: Sanat hayatını kısıtlayıcı tutum ve tavırlar sergilemeye başladı.

Evlendikten 4 ay sonra boşanma kararı alan Hadise'nin eşi Mehmet Dinçerler ile yaşadığı krizin nedeni ortaya çıktı. Hadise boşanma dilekçesinde eşinin çalışma hayatı ile ilgili kendisine baskı uyguladığını belirtti.

"Mehmet Dinçerler'den sanat hayatımla ilgili baskı görüyorum" diyen Hadise'nin dilekçesinde, "Mehmet Dinçerler evlendikten kısa bir süre sonra Hadise'nin sanat hayatını kısıtlayıcı tutum ve tavırlar sergilemeye başladı. Mehmet'in bu davranışları zaman içinde psikolojik baskı boyutuna vardı. Bu baskılar Hadise'yi yıpratmaya başladı. Sadece kişisel hayatını değil, sanat hayatını da etkileyecek boyuta vardı. Ayrı yaşamaya başlayan çiftin evliliği fiilen de bitti" ifadelerine yer verildi.

EKONOMİK ŞİDDET NEDİR?

Kadını bağımlı ve fakir hale getiren, ekonomik kaynakların ve paranın kadın üzerinde bir yaptırım, tehdit ve kontrol aracı olarak kullanıldığı şiddet türüdür. Örneğin; kadının çalışmasına izin vermeme, istemediği işte zorla çalıştırma, çalışıyorsa iş hayatını olumsuz etkileyecek kısıtlamalar getirme, çalışma yaşamında ilerlemesine engel olma, kişinin maaşına, gelirine, mal varlıklarına el koyma, az para verme, para harcama özgürlüğünü elinden alma, çok az para verip yapılması mümkün olmayan şeyleri talep etme, yiyecek/ giyecek gibi ihtiyaçlarını almasına izin vermeme gibi davranışlar ekonomik şiddet davranışlarıdır. Ekonomik şiddet sonucunda kadınlar fakirleşmekte, fiziksel şiddete daha fazla maruz kalmakta ve ruh sağlıkları bozulmaktadır.

Öne Çıkanlar