Haberleri olmadan AKP, İYİ Parti ve DEVA'ya üye yapıldılar

Haberleri olmadan AKP, İYİ Parti ve DEVA'ya üye yapıldılar
Diyarbakır’da 3 kişi, haberleri olmadan AKP, İYİ Parti ve DEVA'ya üye yapıldı. Habersiz üye yapılan Bünyamin Kurt, 'Hırsızlıktır. Anında üyeliğimi iptal ettim' dedi.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçe nüfusuna kayıtlı Recep Aslanhan ile Sur ilçesi nüfusuna kayıtlı Bünyamin Kurt, dün e-devlet üzerinden yaptıkları siyasi parti üyeliği sorgulamasında AKP ve İYİ Parti’ye üye yapıldıklarını öğrendi. Recep Aslanhan AKP’ye, Bünyamin Kurt ise İYİ Parti’ye üye yapıldı. 

BİLGİSİ DIŞINDA ÜYELİĞİ YAPILDI

Haberi olmadan AKP’ye üye yaptırıldığını aktaran Recep Aslanhan, "Bir arkadaşımız whatsapp durumu üzerinde haberi olmadan başka partiye üye yaptırıldığına yönelik bir şey paylaşmıştı. Biz de e-devlet üzerinden üyelik durumumuza baktık. Sorgulamada 2021 yılında AKP Bağlar İlçe Teşkilatı tarafından AKP’ye üye yaptırıldığımı gördüm. Hemen üyeliğimi iptal ettim. Ama güvenliğimiz kalmadı. Bizden habersiz kimlik bilgilerimizi alıp bir partiye üye yapılıyorsa, bizim kimliğimiz üzerinde her şey yapabilirler" diye belirtti. 

ÜYELİĞİNİ İPTAL ETTİ

Bünyamin Kurt ise, İYİ Parti’ye üye yaptırıldığına işaret ederek, "Uzaktan yakından alakamın olmadı İYİ Parti ile. 2021 yılında üye yapılmışım. Sur İYİ Parti teşkilatı yapmış. Bu özelimin ifşa edilmesidir. Benim kimliğimin başkası tarafından kullanılmasıdır. Hırsızlıktır. Anında üyeliğimi iptal ettim. Ama kişisel verilerimiz güvende değil" diye konuştu. 

Kurt, herkesin e-devlet üzerinden siyasi parti üyeliği sorgulamasını yapmasını istedi. Kurt, "Birçok insanın haberi olmadan başka partilere üye yapılıyor. Bu olayların peşini bırakmayalım. Benimsemediğimiz partilere üye yapılmamız etik değil" dedi. 

DEVA'YA ÜYE YAPILDI

Mazlum Kardaş da Demokrasi ve Atılım Partisi’ne (DEVA) üyeliği yapıldığını ifade etti. Partinin Sur İlçe Teşkilatı tarafından üyeliğinin yapıldığını belirten Kardaş, "Bizden habersiz kimlik bilgilerimiz başkalarının eline geçebiliyorsa, bu kimliğimizin bizim dışımızda kullanıldığını gösteriyor. Böyle bir durumda taşıdığımız kimliğin bir önemi kalmamıştır. Gerekeni yapacağım" diye konuştu. (MA)

Öne Çıkanlar