Haber-Sen: PTT’de baskı ve mobbing var

Haber-Sen: PTT’de baskı ve mobbing var
Haber-Sen, PTT çalışanı üyelerinin maruz kaldığı mobbing ve hakaret ile ilgili açıklama yaparak, 'Kanunsuz işlemler PTT’de çalışan emekçilerin çalışma hayatını bozuyor' dedi.

Batman Posta Dağıtım Müdürlüğü'nde artan iş yükü ve genel personel eksikliği sebebiyle emekçilere mobbing uyguladığı ileri sürüldü. Haber-Sen 6 No’lu Şube, Batman’da PTT çalışan üyelerine uygulanan mobbing ve hakaretlerle ilgili açıklama yaptı.

Haber-Sen 6 No’lu Şube Başkanı Ayhan Zengin, "Batman PTT Dağıtım ve Toplama Müdürlüğünde çalışan baş dağıtıcı; emekçi arkadaşlarımıza baskı uygulamakta, cinsiyetçi küfürler ederek dağıtıcıların üzerine yürümekte, kavgayla, hakaret ile dağıtım yaptırmaya çalışmakta, İHS’li arkadaşlara yönelik iş güvencelerinin olmadığını, istese keyfi olarak her gün cihetlerini değiştirebileceğini söyleyerek mobbing uygulamaktadır. Bu baskıları kabul etmeyen arkadaşlarımız Başmüdürlüklerine şikayet dilekçesi yazarak konu ile ilgili soruşturma açılması talebinde bulunmuşlardır. Görevlendirilen rehberlik ve teftiş kurulu kontrolörü arkadaşlarımızdan savunma aldıktan sonra bu dilekçelerin içeriğine bakmadan, içerik ile ilgili iddiaları soruşturmadan, bu dilekçelerin kim tarafından hazırladığını sorgulama yolunu gitmiş, sendika yöneticimize ve il temsilcilerimize yönelik deliller toplamaya çalışmıştır" dedi.

'BUNLARIN SUÇ OLDUĞU AÇIK'

Aynı kontrolörün hiçbir sendikal görevi olmamasına rağmen emekçilerle girdiği diyaloglarda kendi üyesi olduğu sendikaya davet ettiğini belirten Zengin, "Hiçbir suç, iş aksaklığı ya da vatandaş şikayeti olmadan baş dağıtıcının keyfi bir şekilde dağıtıcıların cihet değişikliği girişiminde bulunması Başmüdürlük tarafından bile kabul edilemez iken dağıtıcıların bu yöndeki itirazı kontrolör tarafından suç olarak değerlendirilmiştir. Bu hukuksuz uygulamaların altında imzası bulunan kişiler hakkında, sendikal ayrımcılık yapmak, görevi kötüye kullanmaktan dolayı suç duyurusunda bulunacağız. Bütün bunların suç olduğu açıktır. Yalanı, adaletsizliği, adam kayırmacılığı bize kabul ettirmeye, sıradanlaştırmaya çalışan bu sistemin ve yöneticilerinin karşısındayız" diye konuştu.

Öne Çıkanlar