Güvenlik endişeleri arttı, Ukrayna'daki Türkiye markaları 200 mağaza kapattı

Güvenlik endişeleri arttı, Ukrayna'daki Türkiye markaları 200 mağaza kapattı
Rusya'nın Ukrayna operasyonu hazır giyim markalarını da etkiledi. LC Waikiki, Colin's, English Home gibi birçok marka ülkede bulunan 200 civarında mağazasını güvenlik nedeniyle kapattı.

Günlerdir gerilimin hızla tırmandığı Rusya-Ukrayna krizinde korkulan oldu. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'nın doğusundaki Donbas'a özel askeri operasyon başlattıklarını duyurdu. Rusya saldırısı Ukrayna’da faaliyet gösteren Türk hazır giyim mağazalarını da etkiledi. LC Waikiki’den Colin’s’e ve English Home’a kadar birçok marka, ülkede bulunan 200 civarında mağazasını güvenlik nedeni ile kapattı.

Dünya gazetesinde yer alan habere göre, alışveriş merkezlerinden konuyla ilgili markalara yazı gönderildi. Ülkede en fazla şubesi bulunan markalardan Colin’s’in 60, LC Waikiki’nin 50 civarında ve English Home’un ise 33 mağazası bulunuyor.

Öte yandan markaların, önümüzdeki dönemde yeni mağaza açılışlarına ilişkin planlarını da askıya aldığı belirtiliyor.

Ülkede en fazla mağazası bulunan markalardan biri LC Waikiki. Marka Kiev, Çernigov, Jitomir, Harkov, Lviv, Dnipro, Krivoy Rog, Zaporijya, Odessa ve diğer şehirlerde 50’ye yakın mağaza ile faaliyet gösteriyor. LC Waikiki 2023’e kadar ülkede 60 mağazaya ulaşmayı planlıyordu.

Ülkede en fazla mağazası bulunan marka ise Colin’s, Colin’s’in Ukrayna’da 70 civarında mağazası bulunuyor. Marka, 22 yıl önce Ukrayna’da faaliyete başladı ve şu anda toplam satış alanı 25 bin metrekare civarında. Mağazalar ülkenin 30’dan fazla şehrinde bulunuyor.

Öte yandan, bölgedeki büyük organize Türk perakendecilerin yeni mağaza açılışlarını askıya aldığı öğrenildi. 

Öne Çıkanlar