'Gürsel Tekin'in sözleri nedeniyle istifa ediyorum' diyen İYİ Partili başkan disipline sevk edildi

'Gürsel Tekin'in sözleri nedeniyle istifa ediyorum' diyen İYİ Partili başkan disipline sevk edildi
Görevinden istifa ettiğini duyuran İYİ Parti Yozgat İl Başkanı Metin Özışık'ın Genel Merkez kararı ile görevden alındığı açıklandı.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in katıldığı bir canlı yayında sorulan bir soruya, 'HDP'ye de bakanlık verilebilir' sözlerini öne sürerek görevinden istifa ettiğini açıklayan İYİ Parti Yozgat İl Başkanı Metin Özışık’ın görevden alındığı ortaya çıktı.

İYİ Parti Genel Sekreterliği’nden istifa ettiğini duyuran Yozgat İl Başkanı Metin Işık ile ilgili yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, "Genel Merkez kararı ile görevden alınmış olmasına rağmen tamamen gerçeğe aykırı olarak kamuoyuna kendisinin istifa ettiğini açıklaması ve istifasını da gündem ile ilişkilendirmesi üzücü ve utanç vericidir" denildi.

 Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"25.08.2022 tarihinde İYİ Parti Genel Merkezi tarafından Yozgat Eski İl Başkanımız Sayın Metin ÖZIŞIK hakkında, görev değişikliği kararı verilerek tebellüğ etmesi için Genel Merkezimize defalarca davet edilmesine rağmen mazeretler sunarak gelmemiştir.

05.09.2022 tarihinde Ankara’da mutat olarak yapılan İl Başkanları Toplantısı için gelen Sayın ÖZIŞIK’a, toplantı öncesi Genel Merkezimizde karar tebliğ edilmiştir.

Genel Merkez kararı ile görevden alınmış olmasına rağmen tamamen gerçeğe aykırı olarak kamuoyuna kendisinin istifa ettiğini açıklaması ve istifasını da gündem ile ilişkilendirmesi üzücü ve utanç vericidir. Partimizin halen üyesi olan Sayın ÖZIŞIK’ın Merkez Disiplin Kuruluna sevk edildiğini kamuoyuna saygıyla duyururuz"

Öne Çıkanlar