Gürcistan'da Türkiyeli işçilere saldırı: 'Can güvenliğimiz yok' diyen işçiler destek istedi

Gürcistan'da Türkiyeli işçilere saldırı: 'Can güvenliğimiz yok' diyen işçiler destek istedi
Gürcistan'da 9 aydır inşaatta çalışan işçiler maaşlarını istedikleri için saldırıya uğradı. ‘Can güvenliğimiz yok’ diyerek destek isteyen işçileri HDP’li Gergerlioğlu Meclis’e taşıdı.

ANAGİ Holding’in Gürcistan’da üstlendiği cezaevi inşaatı için 9 ay önce Türkiye’den 30 işçi götürüldü. İşçiler aylarca çalışarak cezaevi inşaatını bitirdi. Ancak bugüne kadar maaşlarını alamadı. İşçiler, maaşlarını istediğinde yetkililer tarafından "yemeğinizi ve kiranızı ödedik" cevabı verildi.

Duvar’dan Hacı Bişkin’in haberine göre holdingin üst düzey yetkilileriyle görüşmek isterken saldırıya uğrayan işçiler, devletin kendilerine sahip çıkmasını isteyerek, can güvenliklerinin olmadığını söyledi. Paralarını alamayacaklarını anlayan 25 işçi ülkeye geri dönüş yaparken 5 işçi maaşlarını alabilmek için Gürcistan’da kalmaya devam etti.

‘KONSOLOSLUĞA GİTTİK ‘YAPACAK BİR ŞEY YOK’ DEDİLER, BİZİ BURADA SAHİPSİZ BIRAKTILAR’

Gürcistan’da kalan işçilerden Suat Güven, dün holdingin bir yetkilisiyle görüşmek istediklerini ancak özel güvenlikler tarafından darp edildiklerini ve tehditlerle karşı karşıya kaldıklarını vurgulayarak şunları söyledi:

"Şu an hiçbir can güvenliğimiz kalmadı. Türkiye’deki yetkililere ulaşmaya çalıştık. Hiçbiri bize yardım etmedi. Buradaki konsolosluğa gittik, ‘yapacak bir şey yok’ dediler. Bizi burada sahipsiz bıraktılar, oyuna getirdiler. Ailemize para göndermek için geldiğimiz ülkede yaşadıklarımıza bakın! Birkaç gün sonra bayram var ve ailemize para gönderemiyoruz. Maaşlarımızı alıp sapasağlam evimize dönmek istiyoruz. Devletimiz bize sahip çıksın."

İŞÇİLERİN DURUMUNU HDP MECLİS’E TAŞIDI

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu yaşananları Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na sordu. İşçilere sahip çıkılması çağrısında bulunan Gergerlioğlu, Çavuşoğlu’nun yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde şu sorulara yanıt istedi:

"-Tarafınıza iletilen başvuru var mıdır?

-Bakanlığınızın bu konu hakkında bilgisi var mıdır?

-Gürcistan Türkiye Büyükelçiliği’nizin konu hakkında çalışması var mıdır?

-Bahsi geçen konu ile ilgili Gürcistan yetkilileri ile görüşme sağlanmış mıdır?"

Öne Çıkanlar