Günay'dan HDP'ye yönelik saldırılara ilişkin açıklama: Katillerin arkasındaki karanlık güçleri tanıyoruz

Günay'dan HDP'ye yönelik saldırılara ilişkin açıklama: Katillerin arkasındaki karanlık güçleri tanıyoruz
Partilerine yönelik saldırılara dikkat çeken HDP Sözcüsü Ebru Günay, 'Katillerin arkasındaki karanlık güçleri açığa çıkaracağız. Bizler o karanlık güçleri tanıyoruz' dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Ebru Günay, parti Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. 

Kadın özgürlük mücadelesinin öncü isimlerinden olan ve katledilen Sakine Cansız, Leyla Şaylemez, Pakize Nayır, Seve Demir, Fatma Uyar, ve Fidan Doğan’ı anarak söze başlayan Günay, "Yürüttükleri kadın mücadelesi ve anıları önünde bir kez daha saygıyla eğiliyorum. Katledilişlerinin yıldönümünde her birini minnetle anıyoruz. Bizlere büyük bir direniş mirası bıraktılar ama maalesef bütün kadın cinayetlerinde olduğu gibi dosyaları cezasızlıkla yüz yüze bırakıldı, failler korundu. Ama bizler her bir fail ortaya çıkıncaya, her bir kadın cinayeti aydınlatılıncaya kadar mücadelemizi sürdüreceğimizin bir kez daha sözünü veriyoruz" dedi. 

‘YENİ YILA DA SALDIRILARLA GİRDİK’

Yeni yıla da partilerine yönelik saldırılarla girdiklerini aktaran Günay, "Deniz Poyraz davasının görüldüğü günden bir gün önce Bahçelievler ilçe binamıza bir saldırı gerçekleştirildi. Bir kez daha fail korundu ve daha sonra serbest bırakıldı. Partimize yönelik yapılan bütün saldırılarda saldırganlar eğitilmiş, azmettirilmiş saldırganlardır. Biz hiçbir bir saldırıyı, tekil, 'serserinin teki'ni asla kabul etmiyoruz, bütün saldırılar örgütü ve taammüden yapılmış saldırılardır. Partimize yönelik düşman politikaları ve iktidarın sürekli partimizi hedef göstermesi partimizi hedef haline getiriyor. Azmettirici olarak iktidarı ve ortağını gösteriyor. Bir tweet attığı için insanlar günlerce gözaltına alınan yargı partimize silahla girenlere ve arkadaşlarımızı katletme girişimine rağmen herhangi bir etkin soruşturma yürütmeden onları serbest bırakıyorlar" dedi.  

HER SALDIRI ÖRGÜTLÜDÜR

Partilerine yönelik saldırıların örgütlü olduğunu ifade eden Günay, şöyle devam etti: "Bizler Deniz Poyraz dosyasında da katilin ne kadar profesyonel ve eğitilmiş olduğunu duruşma salonundaki aymazlığı, pişkinliği ve soğuk kanlığı ile gördük. Her bir saldırı örgütlüdür, partimizi güçlendirerek o katillerin arkasındaki karanlık güçleri açığa çıkaracağız. Bizler o karanlık güçleri tanıyoruz, Hrant Dink cinayetinden, Hatun Tuğluk’un cenazesine yönelik saldırılardan tanıyoruz. Bizler onlara karşı mücadele etmeye, kirli yüzlerini her yerde Türkiye toplumuna anlatmaya devam edeceğiz. HDP geleneği direnişten gücünü alır, asla korkularla yılmaz ve geri atmaz, mücadele etmeye ve dimdik ayakta durmaya devam eder.

‘HDP DİRENİŞ VE HAKİKATTİR’

İktidarın küçük ortağı bir kez daha partimizi hedef gösterdi. Bir kez daha sağa sola talimatlar buyurdu. Türkiye’deki sorunlarına dair Türkiye toplumunun yaşadığı sorunlara dair söyleyecek tek bir sözü olmayanlar partimize saldırıyor. Sorunlara çözüm önerisi olmayanlar, halkın taleplerine kulak tıkayanlar çözümü olmayanlar partimize saldırmaya çalışıyor. HDP sizin geliştirmeye çalıştığınız faşizminiz önündeki en büyük engeldir. HDP bu topraklarda direniş ve hakikattir, demokrasinin teminatı, kadınların ve gençlerin teminatıdır, işçinin yoksulun geleceğidir. Bu nedenledir HDP ayakta ve siz HDP’den korkuyorsunuz. HDP hakikatleri yüzünüze söylemeye devam edecek. HDP’nin haykırdığı hakikatler Türkiye toplumunda karşılık buluyor. Halkımız cevabını size sandıkta verecektir. Bunun korkusuyla partimize saldırıyorlar gittiklerinin ve gideceklerinin farkındalar. Türkiye toplumuna söyleyecek sözü olmayanlar nefret dilinden başka söyleyecek sözü olmayanlar çareyi HDP’ye saldırmakta, HDP kapatılsın demekte buluyorlar. Bu yüzden HDP her gün büyüyerek bugüne geldi." (MA)

Öne Çıkanlar