Gültekin Uysal, yeniden DP genel başkanlığına seçildi

Gültekin Uysal, yeniden DP genel başkanlığına seçildi
Demokrat Parti 14. Olağan Büyük Kongresi'nde Gültekin Uysal yeniden genel başkanlığa seçildi.

Demokrat Parti (DP) 14. Olağan Büyük Kongresi bugün Ankara Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda yapıldı. Kongrede mevcut Genel Başkan Gültekin Uysal, tek aday olarak girdiği seçimde yeniden genel başkan oldu. Kongrede konuşan Genel Başkan Gültekin Uysal, hükümetin ekonomi politikalarını eleştirdi.

‘HER DAİM DEMOKRAT PARTİ VAR’

İktidarın yürüttüğü başta ekonomi ve tarım politikaları nedeniyle bazı kesimler zenginleşirken halkın fakirleştiğini ileri süren Uysal, izlenen dış politikayla da Türkiye'nin krizlere sürüklendiğini iddia etti. Uysal, yaşanan olumsuzlukları demokrasi, hukuk ve adalet anlayışıyla giderecek kadrolara sahip olduklarını söyleyerek, "Öyleyse kalkın demokratlar, kaldırın başınızı göklere, bu ülkede umut var. Kalkın demokratlar bizde azim var kararlılık var. Kaldırın imanınızla, kaldırın heyecanınızla, bir kez daha kaldırın bu ülkeyi ayağa. Kaldırın yasakları, kaldırın yolsuzlukları, kaldırın yoksulluğu. Burada Bayar var, Menderes var, Demirel var, Özal var. Bu ülkede hala ve her daim Demokrat Parti var." ifadelerini kullandı.

Toplam 1158 kayıtlı delegenin olduğu kongrede 801 delege oy kullandı. 3 oy geçersiz sayılırken, Gültekin Uysal geçerli 798 oyun tamamını aldı.

Öne Çıkanlar