Grevdeki işçilere patrondan hakaret: İlkokul mezunusun, sana 4300 çok bile

Grevdeki işçilere patrondan hakaret: İlkokul mezunusun, sana 4300 çok bile
Eskişehir'de grevdeki Atışkan Alçı işçileri, patronun kendilerine 'hayvansınız' ve 'ilkokul mezusun' sözleriyle hakaret ettiğini; 4300 TL'yi bile işçiye çok gördüğünü söyledi.

Eskişehir'de Atışkan Alçı işçilerinin grevi 5'inci gününü doldurdu. Atışkan Alçı işçilerinin grevi sürerken patron Kazım Atışkan grev alanına geldi, tartıştığı işçiye "4300 TL maaş sana fazla" dedi. İşçiler, Kazım Atışkan'ın tehditvari konuşarak kendilerine de hakaret ettiğini belirtti.

İşçiler patronunun kendilerine ilkokul mezunu oldukları ya da Eskişehir'de nerede yaşadıkları üzerinden hakaretler ettiğini belirterek, bu söylemlerin işçileri bölme girişimi olduğunu söyledi. 

'İYİ PARTİLİ VEKİL İŞVERENDEN YANA TUTUM ALDI'

Evrensel'den Çağlar Kazak'a konuşan işçiler, İyi Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu'nun da fabrikaya geldiğini belirterek, sözde kendilerine destek olmaya geldiğini ancak taleplerini bile dinlemeyip işverenden yana tutum aldığını aktardı. İşçiler Kabukcuoğlu'nun tutumuna tepki gösterdi.

Grevin beşinci gününde Ford Otosan ve Hisarlar fabrikasında çalışan işçiler dayanışma ziyaretinde bulundu. Ziyaret sırasında işçiler sık sık "Yaşasın sınıf dayanışması", "İş, ekmek yoksa barış da yok", "Direne direne kazanacağız" gibi sloganlar attı.

PATRONA, 'ÇİFTE BAYRAM YAŞATIN' MESAJI

Ziyaret sırasında bir konuşma yapan Eskişehir Türk Metal sendikası şube başkanı Orhan Demir, grevin bayrama kadar kazanımla bitmesini temenni ettiğini söyledi. Türk İş olarak Atışkan Alçı işçilerinin yanında olduğunu ifade eden Demir grevin sonuna kadar dayanışma içerisinde olacaklarını kaydetti.

Öne Çıkanlar