Greta Thunberg'ten Dalay Lama'ya: Kendinizi eğitin

Greta Thunberg'ten Dalay Lama'ya: Kendinizi eğitin
85 yaşındaki Dalay Lama kendisinin de büyük destek verdiği Thunberg'i 'gerçek bir umut kaynağı' olarak niteledi.

Birleşmiş Milletler'de 2019'da dünya liderlerine çevre ve gelecek konusunda sert konuşmalar yapan genç iklim aktivisti Greta Thunberg, hayranlığını dile getirdiği ruhani lider Dalay Lama'ya "Sizden tek bir şey isteyecek olsaydım, kendini eğitmeniz ve elinizden geldiğince çok şey öğrenmeye çalışmanızı isterdim. Bilginin sınırı yok. Bu bilgiyi, farkındalığı herkese yayın" dedi.

Tibet'in sürgündeki ruhani lideri Dalay Lama, kısa süre önce 18 yaşına başan İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg ile videokonferans yoluyla bir araya geldi.

Woodwell İklim Araştırma Merkezi ve Mind&Life Enstitüsü tarafından düzenlenen panelde iklimle ilgili bir oturum için bir araya gelen Dalay Lama ve Thunberg birbirlerini övdü.

Sputnik'teki habere göre, 85 yaşındaki Dalay Lama kendisinin de büyük destek verdiği Thunberg'i "gerçek bir umut kaynağı" olarak niteledi: 

"Bu İsveçli kızdan haberdar olduğumda 'Çevre ve benzer meseleleri dert edinen genç nesilde gerçekten de umut var' diye düşündüm." 

Geleceğin genç nesile bağlı olduğunu söyleyen Dalay Lama, kendi neslinin çözülmesi gereken birçok sorun yarattığından dert yandı.

Thunberg de Dalay Lama'ya minnettarlığını dile getirse de öğrenmenin önemi konusunda "bilgilendirmeyi" ihmal etmedi: 

"Sizden tek bir şey isteyecek olsaydım, kendini eğitmeniz ve elinizden geldiğince çok şey öğrenmeye çalışmanızı isterdim. Bilginin sınırı yok. Bu bilgiyi, farkındalığı herkese yayın." (HABER MERKEZİ)
 

Öne Çıkanlar