Gözlerdeki ışıltıya 'güncelleme' geldi: Rahmani bakış açısıyla işlerimizi yürütüyoruz

Gözlerdeki ışıltıya 'güncelleme' geldi: Rahmani bakış açısıyla işlerimizi yürütüyoruz
Bakan Nebati'nin, 'İyimseriz, iyimser olmaya devam edeceğiz. Rahmani bakış açısıyla işlerimizi yürütüyoruz. Karamsarlık şeytanidir' açıklaması dikkat çekti.

+GERÇEK - Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Kültepe Ekonomi Zirvesi-2022’de açıklamalarda bulundu. Bakan Nebati, önceliğinin enflasyonla mücadele olduğunu vurgulayarak, Türkiye'nin dengeli şekilde büyüdüğünü söyledi.

Nebati'nin bakan olduktan sonra Aralık 2021'de katıldığı bir yayında söylediği, "Ekonomi rakam işi, ekonomi temenni işi, ekonomi güven işi, ekonomi istikrar işi, ekonomi beklenti işi, ekonomi gözlerdeki ışıltıdır. Benim gözlerimdeki ışıltıyı arkadaşlarım görüyor" sözleri epeyce gündem olmuştu.

Nebati'den bu kez de ilginç bir açıklama geldi, Nebati, "Rahmani bakış açısıyla işlerimizi yürütüyoruz" dedi.

Nebati'nin konuşmasında sarf ettiği, "Çok iyi işler yapıyoruz. Türkiye 21'inci yüzyılın en önemli aktörü. İnsanımızın refahı için somut çaba sarf etmeden ülkemizin başarılarının örtmeye çalışanları hepimiz görüyor ve biliyoruz. İyimseriz, iyimser olmaya devam edeceğiz. İşimize odaklanıyor, verileri değerlendiriyoruz, Rahmani bakış açısıyla işlerimizi yürütüyoruz. Karamsarlık şeytanidir, sürekli vesvese verir" sözleri dikkat çekti.

Nebati, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye ekonomi modeli sayesinde ülkemiz üretim, ihracat , istihdam ve makina-teçhizat yatırımlarında Dünyadan pozitif yönde ayrıştı. Dengeli bir şekilde büyüyoruz.

Ek bütçe teklifimiz Plan Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi. Uygulamaya aldığımız Türkiye Ekonomi modeli sayesinde ülkemiz dünyadan önemli ölçüde pozitif olarak ayrıştı. Türkiye'miz pandemi sınavını başarıyla atlatmakla kalmamış, büyüme başarısını sürdürmeye devam etmektedir. İlk çeyrekte yüzde 7.3 büyüme ile dengeli şekilde büyüyoruz. Uluslararası kuruluşlar 2022 yılı büyüme tahminlerini ülkemiz için yukarı yönlü revize yapıyor.

Uluslararası kuruluşlar küresel büyüme tahminlerini aşağı yönlü güncellerken ülkemiz tahminlerini yukarı yönlü güncelliyorlar.

2022 yılında 250 milyar dolar ihracat hedefine yıl sonundan önce ulaşacağımıza inanıyorum. Yıl sonu için belirlenen 35 milyar dolarlık turizm hedefi aşılacak.

ÖNCELİĞİMİZ ENFLASYONLA MÜCADELE

Enflasyonla mücadele ediyoruz, birinci sıradaki önceliğimiz enflasyon. Bu mücadeleden Allah'ın izniyle galip gelecek olan biz olacağız. Gıdadaki yüksek seyir tüm dünyayı etkiledi. Enflasyonla mücadeleye kararlılıkla devam edeceğiz.

EK DÜZENLEMELER SÜREKLİ GÜNCELLENEREK DEVAM EDECEK

BDDK bazı ek düzenlemelere gitti. Birinci ve ikinci el konut kredilerinde değişikliğe gidildi. Böylece 10 milyon üzeri değere sahip konutlar için konut kredisi alınamayacak. Dün BDDK bazı ek düzenlemelere gitti, bu ek düzenlemeler sürekli güncellenerek devam edecek.

GES'E 6,6 MİLYAR TL TALEP GELDİ

Yatırım, üretim ve ihracat eksenli ülkemiz için katma değer sağlayan kuruluşlara destek olmaya devam edeceğiz. KKM'yi son dönemde yeni finansal araçlarla destekliyoruz.

GES'lere yönelik talep tabana yayılarak 5 milyar TL'lik beklentimizin üzerine çıkmıştır, 6,6 milyar TL talep geldi. GES'e toplam 83 bin 816 yatırımcıdan talep geldi.

KARAMSARLIK ŞEYTANİDİR

Çok iyi işler yapıyoruz. Türkiye 21'inci yüzyılın en önemli aktörü. Bastığımız yerleri toprak diyerek geçmeyen insanlarız. Mandacı ve karanlık zihinler karşısında dimdik durmayı bilen milletin çocuklarıyız. Eski Türkiye, AK Parti ile geride bırakılmıştı. İnsanımızın refahı için somut çaba sarf etmeden ülkemizin başarılarının örtmeye çalışanları hepimiz görüyor ve biliyoruz. İyimseriz, iyimser olmaya devam edeceğiz. İşimize odaklanıyor, verileri değerlendiriyoruz, Rahmani bakış açısıyla işlerimizi yürütüyoruz. Karamsarlık şeytanidir, sürekli vesvese verir."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar