Gözaltındaki tutuklu yakınları serbest bırakıldı

Gözaltındaki tutuklu yakınları serbest bırakıldı
Adalet Nöbeti’nin 12’nci haftasında darp edilerek gözaltına alınan tutuklu yakınları, ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

Hasta ve infazları yakılan tutsaklar için tutsak yakınlarının İstanbul’da başlattığı Adalet Nöbeti geçen hafta uygulanan baskıya rağmen 12’nci haftasında Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi önünde devam etti. Polis nöbetin Kâğıthane Kaymakamlığı tarafından yasaklanmasını gerekçe göstererek açıklama yapılmasına izin vermedi, nöbette bulunan kişilere saldırdı.

Polis saldırısı sonucunda Silivri 3 No’lu F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu olan Yakup Akman’ın annesi Fince Akman, ile Afyon T Tipi Cezaevi'ne sürgün edilerek tek kişilik koğuşta tutulan Xemgin Karakaş'ın annesi Cemile Karakaş, Tutuklu yakınlarına destek vermek için gelen Halkların Demokratik Kongresi (HDK),Yaşlılar ve Emekliler Meclisi üyesi Meryem Güneş, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kartal İlçe Eşbaşkanı Aygül Sincar, gözaltına alındı.

DARP RAPORU VERİLMEDİ

Gözaltına alındıktan sonra hastaneye götürülen tutuklu yakınları polis tarafından gözaltı aracı içerisinde de darp edilmeye devam etti. Önce Kâğıthane Devlet Hastanesi daha sonra da Eyüp Devlet Hastanesi’ne götürülen tutuklu yakınları, ‘Vücutlarında morluk oluşmadığı gerekçesiyle’ darp raporu verilmedi. Hastanedeki işlemlerinin ardından  Vatan Polis Karakolu’na götürülen Fince Akman, Cemile Karakaş, Aygül Sincar Karataş, Meryem güneş ifade işlemlerini ardından serbest bırakıldı. (ANKA)

Öne Çıkanlar