Gözaltına alınan tutuklu yakınları serbest bırakıldı

Gözaltına alınan tutuklu yakınları serbest bırakıldı
Tutuklu yakınlarının her hafta İstanbul Çağlayan Adliyesi önünde gerçekleştirdikleri “Adalet Nöbeti” eyleminde darp edilerek gözaltına alınan 6 kişi ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Hasta ve infazları yakılan tutuklular için tutuklu yakınlarının İstanbul’da başlattığı Adalet Nöbeti haftalardır uygulanan işkence ve baskıya rağmen bugün de 14’üncü haftasında Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi önünde devam etti. Bu haftaki nöbete, Silivri 3 No’lu F Tipi Kapalı Cezaevi’nde olan Yakup Akman’ın annesi Fince Akman ile Afyon T Tipi Cezaevi'ne sürgün edilerek tek kişilik koğuşta tutulan Xemgin Karakaş'ın annesi Cemile Karakaş katıldı. Ailelere, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu, HDP il ve ilçe örgütleri, HDP Gençlik Meclisi, Devrimci Parti ve Anadolu Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ANYAKAY-DER) üyeleri destek verdi.

Bu haftaki eylemde darp edilerek gözaltına alınan tutuklu yakını Fince Akman, Cemile Karakaş ve toplam 6 kişi Çağlayan Polis Karakolu’nda ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Polisin gözaltına alınanlara,  "Kaymakamlık yasağına rağmen her hafta neden geliyorsunuz?" diye soru sorduğu öğrenildi. (MA)

Öne Çıkanlar