Gözaltına alınan 19 kişi adliyeye sevk edildi

Gözaltına alınan 19 kişi adliyeye sevk edildi
Diyarbakır merkezli 5 ilde yapılan operasyonda gözaltına alınan 19 kişi adliyeye sevk edildi.

Diyarbakır merkezli, 8 ve 9 Kasım tarihlerinde Diyarbakır, Mardin, İzmir, Antalya ve Van’da adreslerine yapılan baskınlarla aralarında siyasetçi, sendikacı ve bir Barış Annesi’nin de bulunduğu 19 kişi gözaltına alınmıştı. Emniyetteki ifade işlemleri sona eren 19 kişi adliyeye sevk edildi. 

Adliyeye sevk edilen 19 kişinin emniyet sorgularında katıldıkları basın açıklamasın suç unsuru olarak gösterildi. Bunlardan biri de Halepçe Katliamı’na dair basın açıklamasına katılmaları. Özgür Kadın Haraketi (TJA) tarafından 16 Mart 2021’de HDP’li vekiller Semra Güzel ve Dersim Dağ’ın katılımıyla Yenişehir ilçesindeki Hazal Park’ta yapılan açıklama için "sözde Halepçe Katliamı" ifadesi kullanılması ise dikkat çekti. 

GÖZALTINA ALINAN İSİMLER

Gözaltına alınanların isimleri şöyle: "HDP Diyarbakır İl Yöneticileri Mehmet Asana, Şeyhmus Yavuz, HDP Bağlar İlçe Eşbaşkanı Nasır Yelter ile İlçe Yöneticisi Hüseyin Baran, HDP Bismil İlçe Eşbaşkanı Şakir Demir, HDP Yerel Yönetimler Kurulu üyesi Ömer Filitoğlu, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır İl Yöneticileri Yasemin Akengin, Mehmet Ali Alkan, Mehmet Süslü ve Abdullah Dengiz, Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK) Genel Başkan Yardımcısı Bayram Bozyel, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Genel Merkez Yöneticisi Erkan Keskin, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Diyarbakır Şube Yöneticisi Gülhan Tekin, Eğitim Sen Genel Merkez Denetleme Kurulu Üyesi Arzu Koç, Makine Mühendisleri Odası Diyarbakır Şube Yönetim Kurulu üyesi Arin Zümrüt, TÜM BEL-SEN Diyarbakır Şube Eşbaşkanı Baki Öndeş, Barış Anneleri Meclisi üyesi Vesiye Yiğit, TUAYDER Yöneticisi Şehrat Uyanık ve Nazife Yiğit."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar