Google Imagen: Yazdığınız metin aşırı gerçekçi fotoğraflara dönüşüyor

Google Imagen: Yazdığınız metin aşırı gerçekçi fotoğraflara dönüşüyor
Google, metni görüntüye dönüştüren yapay zeka teknolojisi 'Imagen'ı duyurdu. Google Imagen, yapay zekanın insan hayal gücüne benzer sonuçlar ortaya çıkarabilmesini sağlıyor.

ABD merkezli teknoloji devi Google, yapay zekanın sınırlarını zorladığı yeni teknolojisi Imagen'ı tanıttı. Bir metni görüntüye dönüştürmeye yarayan Imagen, bu özelliği sayesinde benzersiz görüntülerin otomatik olarak oluşturulmasını sağlıyor. Imagen'ın kullanılabilmesi için gerekli olan tek şey ise anlaşılır bir metin yazmak.

Google'ın makine öğrenimi tekniğine dayanan Imagen, yazılan bir metnin görüntü haline getirilmesini sağlıyor. Böylelikle hayal edilen herhangi bir şeyin görüntüsü yalnızca yazı yazarak oluşturulabiliyor. Ancak Imagene, henüz kamuya açık hale getirilmedi.

Google Imagen ile oluşturulmuş bazı fotoğraflar

Yukarıda Google Imagen ile oluşturulmuş bazı örnekler mevcut. Örneğin; sol baştaki ilk fotoğraf için şöyle bir metin yazılmış: "Times Meydanı'nda bisiklet süren bir Corgi köpeği. Köpek güneş gözlüğü ve şapka takar." Orijinali İngilizce olan bu metnin girilmesiyle oluşturulmuş görüntünün, yapılan betimleme ile mükemmel bir uyum içerisinde olduğu görülüyor.

GOOGLE IMAGEN NASIL ÇALIŞIYOR?

Google Imagen'ın internet sitesinde, bu yapay zeka teknolojisinin nasıl çalıştığı da anlatılıyor. Yapılan açıklamalara göre kullanıcının girdiği metin, diğer her şeyden önce analiz ediliyor ve T5-XXL ile kodlanıyor. Yapay zekaya gömülen metin, önce 64 x 64 piksel çözünürlüğünde küçük bir görüntü haline getiriliyor. Sonra da bu görüntü büyüyor ve son halini alıyor. 

Google Imagen'ın kullanılabilmesi için basit metinler yazılması gerek. Yukarıda, yapay zeka teknolojisi için hazırlanan internet sitesinde yer alan bazı örnekler yer alıyor. Bu örneklerde genel olarak basit metinler kullanılmış. Örneğin; "Aynaya bakan bir köpeğin kedi görmesi." veya "Sahra Çölü'nde hasır şapka ve neon güneş gözlüğü takan küçük bir kaktüs." gibi basit cümleler, oldukça başarılı sonuçlar ortay çıkarmış.

 

Öne Çıkanlar