Goldman Sachs Yönetim Kurulu Başkanı Blankfein'den resesyon uyarısı

Goldman Sachs Yönetim Kurulu Başkanı Blankfein'den resesyon uyarısı
Goldman Sachs Yönetim Kurulu Başkanı Lloyd Blankfein, ABD'nin resesyona hazır olması gerektiğini belirterek, Fed'in tarihi fiyat artışlarına yönelik iyi karşılık verdiğini ifade etti.

ABD'nin en büyük bankalarından biri olan Goldman Sachs'ın bir numarasından resesyon uyarısı geldi.

Goldman Sachs Yönetim Kurulu Başkanı Lloyd Blankfein, ABD'de resesyonun çok çok yüksek bir risk olduğuna dikkat çekerek, şirketlerin ve tüketicilerin hazır olması gerektiğini söyledi.

Pazar günü CBS televizyonunda 'Face the Nation' isimli programa katılan Blankfein, "Eğer büyük bir şirket yönetiyor olsam, buna hazırlıklı olurdum" diye konuştu.

Blankfein, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikasına ilişkin de değerlendirmelerde bulundu. Fed'in enflasyonu aşağı çekmek için çok güçlü araçları olduğunu söyleyen Blankfein, Fed'in bu konuda iyi karşılık verdiğini ekledi.

FED BAŞKANI POWELL'IN DA GÜNDEMİNDE

ABD'de son dönemde resesyon riski daha çok dile getirilirken, Fed Başkanı Jerome Powell da bu konuda açıklamalarda bulundu.

Powell, geçen hafta verdiği röportajda, enflasyonun çok yüksek olduğunu ve bunu kontrol altına alacak araçlara sahip olduklarını söyledi.

Birçok ülkenin merkez bankası yetkililerinin aynı türden sorunlarla karşı karşıya olduğuna işaret eden Powell, "Dünyanın dört bir yanında küresel ekonomiler bir dizi enflasyonist şoktan etkilendi." değerlendirmesinde bulundu.

Powell, enflasyonu yüzde 2'ye düşürme sürecinin biraz sancılı olacağını belirterek, yüksek enflasyonla mücadele etmemenin ve yerleşmesine izin vermenin daha acı verici olduğunu aktardı.

Powell, hedeflerinin ekonomiyi resesyona sokmadan ve iş gücü piyasasını güçlü tutarak enflasyonu tekrar yüzde 2'ye çekmek olduğunu dile getirdi. Jerome Powell, "Bence gerçekten yapamayacağımız tek şey fiyat istikrarını yeniden sağlamakta başarısız olmak" dedi.

Bankanın gelecek iki toplantısında 50 baz puanlık ek faiz artırımlarının yapılmasının uygun olacağını düşündüklerini yineleyen Powell, işler beklenenden daha iyi giderse daha azını, daha kötü giderse daha fazlasını yapmaya hazır olduklarını vurguladı.

Öne Çıkanlar