Gökçek: Zırhlı aracı Mansur Yavaş'ın ısrarlı yaygarası üzerine iade ettim

Gökçek: Zırhlı aracı Mansur Yavaş'ın ısrarlı yaygarası üzerine iade ettim
Melih Gökçek, belediyeye ait olan aracı 4 yıl kullandıktan sonra iade etti.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın isteğiyle 2017 yılında  Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan istifa eden  Melih Gökçek, tartışma konusu olan zırhlı aracı iade deceğini açıkladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, söz konusu lüks aracın teslim edilmesini birçok kez istemiş ve katıldığı bir televizyon programında Gökçek'e yönelik "Niye vermiyorsun kardeşim belediyenin malını? Artık ailece belediyenin mallarından elinizi çekin. Bu mallar sizin babanızın malı değil" ifadelerini kullanmıştı.

Sosyal medya hesabından konuyla ilgili bir paylaşım yapan Melih Gökçek ise aracın hakkı olduğunu belirterek kendisine valilik kararı ile tahsis edildiğini yazdı. Gökçek paylaşımında, Mansur Yavaş'ın ısrarları üzerine aracı teslim ettireceğini açıkladı.

Gökçek'in paylaşımı şöyle:

"Bugüne kadar valiliğin güvenliğim dolayısıyla bana valilik kararıyla tahsis ettiği zırhlı aracı, Mansur Yavaş'ın ısrarlı yaygarası üzerine hakkım olduğu halde iade etmeye karar verdim. Yarın aracı teslim ettiriyorum."

ABB: DİĞER TAŞINMAZALARIN İADESİNİ DE BEKLİYORUZ

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada ise şunlar kaydedildi: 

"Görevinden istifa ettirilerek kurumumuzdan ayrılan Melih Gökçek'ten Belediyemize ait olan zırhlı araç teslim alınmıştır. Aracın son durumu hakkında detaylı incelemeler yapılıp sonucu kamuoyuyla paylaşılacaktır. Bununla birlikte, aracın zırhlanması ve sonrasında buna bağlı olarak meydana gelen motor arızası ile ilgili yapıldığı iddia edilen usulsüz işlemlere ilişkin Teftiş Kurulu Başkanlığınca gerçekleştirilen inceleme de yakın zamanda tamamlanarak kamuoyuyla paylaşılacaktır.

Büyükşehir Belediyesi olarak, görevinden istifa ettirilerek kurumumuzdan ayrılan kişiden, eşinin yönetici olduğu vakfa, malum spor kulübü derneklerine ve aile dostu olduğu bilinen kişilere ücretsiz tahsis edilen veya uzun süreli kiralanan yerleri de bir an evvel iade etmesini bekliyoruz.

Zira milletin mali olan bu taşınmazlar, kiralayan kişiler tarafından üçüncü şahıslara kiralanmakta olup Belediyemizin elde etmesi gereken kazançların katbekat fazlası bu vakıf, kulüpler ve ailelere gitmektedir. Kurumumuz da bu konuda tüm hukuki süreçleri uygulamakta ve tıpkı zırhlı cip konusunda olduğu gibi israrla takip etmektedir."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar