Gine'de maç için bulunan futbolcular darbeyi anlattı

Gine'de maç için bulunan futbolcular darbeyi anlattı
Gine'deki askeri darbe İngiliz futbolunu da vurdu. Liverpool kulübü, Gineli oyuncusu Naby Keita'yı İngiltere'ye getirebilmek için çalışıyor.

Gine'deki darbe girişimi Fas'ı ağırlayacağı maçtan önce gerçekleşti. Stat çevresinde silah seslerinin yükselmesi üzerine karşılaşma oynanamadı.

LİVERPOOL KEİTA'YLA TEMAS HALİNDE

Gine'deki askeri darbe girişimi İngiliz futbolunu da vurdu. Liverpool Kulübü, Gineli oyuncusu Naby Keita'yı İngiltere'ye getirebilmek için çalışıyor. Faslı yıldız Hakimi ise stat dışında çatışmaların olduğunu açıkladı.Naby Keita'nın darbe sırasında esir tutulduğu iddia edilmişti. Liverpool kulübü bir açıklama paylaştı ve Keita ile iletişim halinde olduklarını söyledi.

Açıklamada "Milli takım yetkilileri aracılığıyla kendisiyle temas halindeyiz. Güvende olduğunu biliyoruz. Keita'yı Liverpool'a getirebilmek için görüşmelerimiz sürüyor" ifadeleri kullanıldı.

Darbe, Gine'nin Fas'ı ağırlayacağı maçtan önce gerçekleşti. Stat çevresinde silah seslerinin yükselmesi üzerine karşılaşma oynanamadı.

FASLI OYUNCULARA İZİN ÇIKTI

Sokağa çıkma yasağının uygulandığı Gine'de, Faslı oyuncuların ülkeden çıkmasına ise izin verildi. Paris Saint-Germain'de (PSG) forma giyen Faslı oyuncu Achraf Hakimi, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Attığınız destek mesajları için teşekkürler. Çok yoğun bir gün yaşadık ama güvendeyiz ve Fas'a dönüyoruz" dedi.

Öne Çıkanlar