Gıda enflasyonu: TÜİK yüzde 29 diyor, vatandaş yüzde 50’nin üzerinde olduğuna inanıyor

Gıda enflasyonu: TÜİK yüzde 29 diyor, vatandaş yüzde 50’nin üzerinde olduğuna inanıyor
MetroPOLL Araştırma, Ekim ayı gıda enflasyonu verilerini açıkladı.

MetroPOLL Araştırma, Ekim ayı gıda enflasyonu verilerini açıkladı. MetroPOLL Araştırma'nın kurucusu Özer Sencar'ın sosyal medya hesabından paylaştığı verilerde, vatandaş gıda enflasyonunun yüzde 50'nin üzerinde olduğuna inandığını gözler önüne seriyor.

Araştırma'da "Sizce gıda ürünlerindeki yıllık fiyat artışı ne kadar?" sorusuna araştırmaya katılanların yüzde 5,6'si yüzde 30 veya altı olduğunu belirtirken, yüzde 21,1'i Yüzde 30-50 arasında olduğunu, yüzde 34,4'ü yüzde 50-100 arası olduğunu ve yüzde 36'sı ise yüzde 100'ün üzerinde olduğu kanaatinde.

Özer Sencar verileri "Halkın yaygın kanaati enflasyonun %50’nin üzerinde olduğudur" ifadeleriyle paylaştı. Sencar'ın paylaşımı şu şekilde:

"TÜİK Eylül verilerine göre gıda fiyatlarındaki artış yaklaşık %29. Halkın yaygın kanaati enflasyonun %50’nin üzerinde olduğudur. En sadık taraftar bile yakında bunu farkedecektir diye düşünüyorum. Bu farkındalığı örtmek için, Hükümet beklenenden çok daha fazla dağıtacaktır. Topyekün seçim kararının gereği budur."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar