'Gezi ve Kaftancıoğlu kararları çaresizliğin dışavurumudur'

'Gezi ve Kaftancıoğlu kararları çaresizliğin dışavurumudur'
Gezi Davası ve Canan Kaftancığlu kararını değerlendiren TMMOB Başkanı Emin Koramaz, "Birbiri ardına verilen mahkumiyet kararları iktidarın çaresizliğinin dışavurumudur” dedi.

Türk Mühendis ve Mimarlar Odası Birliği (TMMOB) Başkanı Emin Koramaz, "Gezi Direnişi ve Canan Kaftancıoğlu davalarında birbiri ardına verilen mahkumiyet kararları iktidarın çaresizliğinin dışavurumudur" değerlendirmesinde bulundu.

Evrensel'de yer alan habere göre TMMOB Danışma Kurulu toplantısının ardından Ankara’da yapılan açıklamada konuşan TMMOB Başkanı Emin Koramaz, "Ülke tarihimizin en kitlesel ve uzun süreli halk hareketlerinden biri olan Gezi Direnişi ve Canan Kaftancıoğlu davalarında birbiri ardına verilen mahkumiyet kararları iktidarın çaresizliğinin dışavurumudur" dedi.

Aralarında TMMOB Yönetim Kurulu Üyesi Mücella Yapıcı, Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi’nin eski başkanı Tayfun Kahraman ve Mimarlar Odası Hukuk Müşaviri Can Atalay’ın da kişilere verilen cezaların iktidarın toplumsal muhalefeti cezalandırma ve sindirme siyasetinin sonucu olduğunu belirten Koramaz, şunları söyledi:

"Gezi Direnişi ve bu direnişin parçası olmuş herkes, tarih karşısında ve toplum vicdanında tertemiz ve lekesizdir. Siyasi iktidarın arkadaşlarımız nezdinde cezalandırmak istediği Gezi Direnişi olduğu kadar, parkına, şehrine, doğasına, tarihine sahip çıkan mühendis, mimar ve şehir plancılarıdır. Siyasi iktidarın cezalandırmak istediği, mesleki bilgisini halktan yanan kullanan kamucu mühendis, mimar, şehir plancılarının mücadelesidir; TMMOB ve bağlı odalarının onurlu mücadele geleneğidir. Buradan iktidara sesleniyoruz: hukuku ve yargı organlarını siyasal çıkarlarınız doğrultusunda kullanmaya çalışmayın. Buradan aynı zamanda yargı organlarına ve yargıçlara sesleniyoruz: kararlarınızı iktidarın ihtiyaçlarına göre değil, hukukun evrensel ilkelerine göre verin. Ama bilin ki, iktidar zorbalığına bugüne kadar hiç boyun eğmedik, bundan sonra da asla boyun eğmeyeceğiz.

Öne Çıkanlar