Gezi tutuklularına mektup ve kart gönderme çağrısı

Gezi tutuklularına mektup ve kart gönderme çağrısı
Sosyal medyada, Gezi Parkı tutuklularına ulaştırılmak üzere mektup ve kart gönderme çağrısı yapıldı. Mektup ve kartların 27 Ağustos'ta gönderileceği duyuruldu.

Sosyal medyada, İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi heyeti tarafından haklarında verilen cezalar sebebiyle 25 Nisan tarihinden bu yana 100 günü aşkın süredir hapis yatan Gezi davası tutuklularına mektup ve kart gönderilmesi için çağrıda bulunuldu.

Yapılan çağrıda tutuklulara ulaştırılacak mektup ve kartların 27 Ağustos'ta gönderileceği bildirildi.

Çağrıyı 'Geziyi Savunuyoruz' oluşumu da paylaştı. 'Geziyi Savunuyoruz' oluşumunun sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda "27 Ağustos saat 10:30'da PTT Kadıköy Merkez Müdürlüğü'nde buluşup kartlarımızı gönderiyoruz" bilgisi verilirken Bakırköy ve Silivri' ye gönderilecek olan mektupların iadeli taahhütlü posta olarak gönderilmesi gerektiği kaydedildi.

NE OLMUŞTU?

İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi, Gezi Parkı eylemlerini organize ve finanse ettiği iddiasıyla iş insanı Osman Kavala'yı ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkûm etmiş; Mücella Yapıcı, Can Atalay, Tayfun Kahraman, Çiğdem Mater, Mine Özerden ve Hakan Altınay hakkında ise 18 yıl hapis cezası kararı vermişti.

Kararın ardından Mücella Yapıcı, Can Atalay, Tayfun Kahraman, Çiğdem Mater, Mine Özerden ve Hakan Altınay tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Tutuklamanın ardından TMMOB öncülüğünde Adalet Nöbeti başlatılmıştı.

Öne Çıkanlar