Gergerlioğlu’nun 'Adalet Nöbeti' Kocaeli’de devam ediyor

Gergerlioğlu’nun 'Adalet Nöbeti' Kocaeli’de devam ediyor
HDP Kocaeli İl Örgütü, milletvekilliği düşürülerek tutuklanan Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun başlattığı 'Adalet Nöbeti'ni 34’üncü gününde devraldı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli İl Örgütü, milletvekilliği düşürülerek tutuklanan Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun Meclis'te başlatıp partinin Genel Merkezi’nde devam ettirdiği, tutuklanmasının ardından ise partililerce devam ettirilen "Adalet Nöbeti"ni 34’üncü gününde devraldı. HDP il binasında yapılan açıklama ile devralınan "Adalet Nöbeti" bundan sonra her gün il binasında devam ettirilecek. Koronavirüs nedeniyle katılımlar 3 kişiyle sınırlı tutulurken, ileriki günlerde nöbete çok sayıda sivil toplum kuruluşu da katılacağı öğrenildi.

Nöbete ilişkin açıklama yapan HDP il yöneticisi Selda İlgöz, Gergerlioğlu’nun yasama dokunulmazlığı devam ederken Anayasa’ya aykırı bir şekilde yargılanarak tutuklandığını ifade ederek, "Cezaevine giderken bizlerden, yoldaşlarından, haksızlığın karşısında duranlardan isteği Adalet Nöbeti’nin devam etmesiydi. Bugün Adalet Nöbeti’nin 34 ve tutukluluğunun 17'nci günü.  Bizler onun başlattığı yerden Adalet Nöbeti'ne devam ediyoruz" diye konuştu.

‘ADALETE İHTİYAÇ VAR’

Gergerlioğlu’nun yoldaşları ve seçmenleri olduklarını ifade eden İlgöz, "Bizler adalete su kadar, ekmek kadar ihtiyaç duyan herkesiz. Bir hukuk devletinde, insan onuruna yaraşır şekilde yaşamak için hedef gösterilmeyi göze almış,  karanlık bir hukuk düzenine razı olmadığımızı beyan edenleriz. Bizler sadece partili değil hukuk düzenine ihtiyaç duyan bu ülkenin eşit yurttaşlarıyız. Bizler yeri geldiği zaman oyunu çaldırmamak için oy çuvallarının başında sabahlayan seçmeniz. Buna rağmen yine de sandıkta alt edilmeyip hukuksuzlukla iradesine kayyum atananlarız" dedi. 

‘NÖBETİ BİRLİKTE SÜRDÜRME ÇAĞRISI’

Haksız ve hukuksuz bir şekilde tutuklanan Gergerlioğlu’nun başlattığı Adalet Nöbeti’ni devraldıklarını söyleyen İlgöz, "Adaletsizliğe uğrayan tüm mazlumların hakkı için, insan haklarına, demokrasiye ve adalete her zamandan daha fazla ihtiyacın olduğunu belirterek, barış ve adalet mücadelesinden vazgeçmeyeceğimizi bir kez daha vurguluyoruz" dedi.

İlgöz, Kocaeli halkını ve sivil toplum örgütlerini nöbeti birlikte sürdürmeye çağırdı.

Öne Çıkanlar