HDP'li Gergerlioğlu: Güngör Arslan cinayetinin siyasi bağlantıları var

HDP'li Gergerlioğlu: Güngör Arslan cinayetinin siyasi bağlantıları var
Güngör Arslan’ın silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesine ilişkin görülen duruşmada konuşan HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu, 'Cinayetin siyasi bağlantıları var' dedi.

Ses Kocaeli Gazetesi İmtiyaz Sahibi Güngör Arslan, 19 Şubat günü uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirmişti. Arslan davasının ilk duruşma Kocaeli 1. Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmada 10'u tutuklu olmak üzere 14 sanık ve 19 sanık avukatı yer aldı. Duruşmanın ilk celsesine Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan ile çok sayıda yurttaş katıldı.

HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu duruşma sonrası sosyal medya hesabından yayın yaptığı ÖFG TV’de duruşmaya ilişkin açıklamalarda bulundu.

‘SİYASİ BAĞLANTILARI OLAN BİR CİNAYET’

Cinayetin siyasi bağlantıları olduğunu belirten Gergerlioğlu, "Kocaeli Gazetesi Sahibi Güngör Arslan cinayeti duruşmasındaydık. Duruşma ve çok önemli bir duruşmaydı çünkü bu cinayet siyasi bağlantıları da olan, ucu belki iktidarın en üst birimlerine kadar tırmanabilecek bir cinayet. Burada Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden ihale alan bir kişi olan Av. Ersin Kurt’un azmettiren olarak gösterildiği bir iddianame sonucunda yapılan yargılama var! Kesinleşmiş bir sonuç yok ama açık göstergeler var! Ersin Kurt hakkında haber yayınlayan bir yayın organı Ses Kocaeli Gazetesi’nin sahibi Güngör Arslan’ın Ramazan Özkan isimli tetikçi vasıtası ile vurdurttuğu iddia ediliyor. Duruşmada birçok sanık vardı. Sanıklar azmettirdiği ileri sürülen Ersin Kurt vasıtası ile Burhan Polat isimli kişinin birtakım tetikçileri organize edip Ramazan Özkan isimli tetikçiyi de Güngör Arslan’ı vurdurttuğu iddiası üzerinden yürüyen bir mahkemeydi!" diye konuştu.

‘DURUŞMANIN TAKİBİNE DEVAM EDECEĞİZ’

Gergerlioğlu devamında "Burhan Polat ve arkadaşlarının Ersin Kurt’u koruyan bir tavır içinde olduğunu gördük! Ersin Kurt’ta azmettiren olmadığını iddia etmeye çalıştı ve bariz bir şekilde Burhan Polat ve arkadaşlarının organize bir şekilde içinde olduğu ama Av. Ersin Kurt’a iliştirmek istemedikleri bir olay gördük burada. Merhum Güngör Arslan ailesinin avukatı Cahit Çiftçi ise bu olay örgüleri üzerinde konuştu ve aslında organize bir suç örgütü olduğu yolunda bulguları ortaya serdi! Bunlarla ilgili biz takibe devam edeceğiz" ifadelerine yer verdi. (MA)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar