Gergerlioğlu: Adaletsizsin Sayın Başkan, adaletsizsin!

Gergerlioğlu: Adaletsizsin Sayın Başkan, adaletsizsin!
Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Bakan Murat Kuruma soru sorarken engellenen HDP’li Gergerlioğlu, komisyonda yaşanan anları paylaştı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Plan ve Bütçe Komisyonunda yaşadığı anları paylaştı. Sosyal medya hesabından yayımladığı videoyla Komisyonda, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un kendisi hakkında ettiği iftiralara cevap vermeye çalıştığı görülüyor.

Komisyon başkanı tarafından sürekli mikrofonunun kapatılmasına tepki gösteren Gergerlioğlu, "Ben deyince durduruyorsun Sayın Bakan deyince durdurmuyorsun. Adaletsizsin Sayın Başkan, adaletsizsin. Adaletsiz bir Başkansın böyle olmaz, böyle olmaz.. Benzim söylediğim aynı sözü söyledi, o zaman Sayın Bakan’a da sözünü geri al diyeceksin. Benim mikrofonumu kapattınız, ona devam dediniz adaletsizsiniz. Siz burada AKP’nin Başkanı değilsiniz, Komisyonun başkanısınız, böyle olmaz.. Savcılar harekete geçmiyor, burada milletin öğrenmesi gereken soruyu Bakan cevaplamıyor" ifadelerini kullandı.

'MİLLET ADINA, MİLLETTEN ÖZÜR DİLEMENİZ LAZIM'

Gergerlioğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum'a Sedat Peker'in iddialarını sorduğunu ancak Bakan'ın cevap vermediğini de dile getirdi. Sedat Peker’in twitterda sorduğu soruyu sordum. "Süleyman Soylu’nun yakını Sadık Soylu’nun Çevre Bakanlığı’nda bir nüfuzu olduğunu ve her tarafı etkilediğini söylüyordu Sedat Peker ve ardından Erdal Kayapınar isimli Mekânsal Planlama Genel Müdürüne FETÖ şantajı yapılarak bir takım işler yaptırıldığını iddia etti. Bu konuda savcılar harekete geçmemiş. Ben de Sayın Bakan’a soruyorum, millet adına "bu iddialar karşısında ne diyeceksiniz millete?" diyorum. Dönüyor bana yalanla, iftirayla, hakaretle cevap veriyor" diyen Gergerlioğlu, Bakandan Millet edına milletten özül dilemesini istedi.

Gergerlioğlu’nun videodaki konuşması şöyle:

"Milletvekili olarak millet adına soruyoruz, bakın ben Bakan’a görevini hatırlatıyorum. Ben bu ülkede, Sedat Peker’in iddiaları karşısında harekete geçmeyen savcıların tavrını biliyorum. İktidara bağlı savcılar harekete geçmiyor. İşte şu iktidarın bizi susturtmaya çalışan iktidarın yüzünden harekete geçmiyor, işte bu yüzden biz sayın Bakan’a Sedat Peker’in iddialarını sorduk. Gayet sakin bir şekilde iddiaları sorduk. Süleyman Soylu’nun..

Sayın Başkan neden mikrofonumu kapatıyorsunuz, ben sadece söylediklerimi açıklıyorum. Ben ne söylediğimi burada açıklıyorum. Lütfen açar mısınız mikrofonumu?

Benim sorduğum soru tutanaklarda çok açıktı, hiçbir hakaret etmeden, net bir şekilde Sedat Peker’in twitterda sorduğu soruyu sordum. Süleyman Soylu’nun yakını Sadık Soylu’nun Çevre Bakanlığı’nda bir nüfuzu olduğunu ve her tarafı etkilediğini söylüyordu Sedat Peker ve ardından Erdal Kayapınar isimli Mekânsal Planlama Genel Müdürüne FETÖ şantajı yapılarak bir takım işler yaptırıldığını iddia etti. Bu konuda savcılar harekete geçmemiş. Ben de Sayın Bakan’a soruyorum, millet adına "bu iddialar karşısında ne diyeceksiniz millete?" diyorum. Dönüyor bana yalanla, iftirayla, hakaretle cevap veriyor.  Böyle şey olur mu? Millet adına, milletten özür dilemeniz lazım sizin. Benim diyeceğim bu kadar açıktır. Kimseye de hakaret etmedim burada ama Sayın Bakan millete hakaret ediyor. İftira ediyor."

Gergerlioğlu’nun sosyal medya paylaşımı ise şu şekilde:

"Sedat Peker'in iddialarını sorduğum için @csbgovtr Bakanı @murat_kurum Plan Bütçe Komisyonunda çıktığımda bana iftiralarda bulunmuş. İftiralara cevap vermem engelleniyor!"

Öne Çıkanlar