George Floyd'un ölümüne neden olan polis, 1 milyon dolar kefaletle serbest bırakıldı

George Floyd'un ölümüne neden olan polis, 1 milyon dolar kefaletle serbest bırakıldı
ABD'de polis şiddeti sonucu hayatını kaybeden siyah yurttaş George Floyd'un boynuna basarak ölümüne neden olan polis Derek Chauvin 1 milyon dolar kefalet ödedi.

ABD’nin Minneapolis kentinde 25 Mayıs'ta siyahi Amerikalı George Floyd'u gözaltına alırken diziyle boynuna basarak nefessiz bırakıp ölümüne neden olan ve ikinci derece cinayetten hüküm giyen polis Derek Chauvin 1 milyon dolar kefaletle serbest bırakıldı.

Hennepin İlçesi Şerif Ofisi, Chauvin'in 1 milyon dolarlık kefaleti ödediğini ve 8 Mart 2021'de  mahkemede gösterilmesi gerektiğini belirten bir tahliye duyurusu yayınladı.

44 yaşındaki Chauvin'ın Floyd'un boynunda yaklaşık sekiz dakika boyunca diziyle bastığın dair video ortaya çıkmıştı.

Floyd'un boğularak öldürülmesi sırasında olay yerinde olan bu nedenle yargılanan polislerden Tou Thao, Thomas Lane ve J. Alexander Kueng, geçen aylarda 750 bin dolar kefaletle bırakılmışlardı. Bu polisler de "yardım ve yatatklık" suçundan yargılanıyor.

Floyd, bir markette sahte 20 dolar kullanmak istediği şikayeti ile gözaltına alınmış ve polis şiddeti ile ölümüne giden süreç başlamıştı.

George Floyd'un polis şiddeti sonucu hayatını kaybetmesi ABD'de ülke genelinde haftalarca süren protesto dalgasını başlatmıştı. Gösterilerin ve tepkilerin artması sonucu Derek Chauvin önce görevden alınmış ardından tutuklanmıştı.

    

George Floyd'un gözaltına alınırken boynuna diziyle basan Derek Chauvin'e "nefes alamıyorum" diye yalvarması gösterilerde sık sık tekrarlanmış ve ABD'de siyahlara karşı devam eden polis şiddetinin sloganı haline dönüşmüştü. (HABER MERKEZİ) 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar