Gemlik’li kadınlar Günay Torun için yürüdü

Gemlik’li kadınlar Günay Torun için yürüdü
Gemlik’te geçen hafta erkek kardeşi tarafından öldürülen Günay Torun ile ilçede bugüne kadar şiddete uğrayan kadınlar için yürüyüş yapıldı.

Gemlik’te geçtiğimiz hafta ağabeyi tarafından evinin otoparkında aracının içinde vahşice katledilen Günay Torun ile şiddete uğrayan ve öldürülen tüm kadınlar için yürüyüş yapıldı.

Evrensel gazetesinin aktardığı eylem, Gemlik Taşköprü önünde öldürülen kadınların isimlerinin okunması ile başlayıp, İskele Meydanı’na kadar sloganlarla sürdü.

Yaklaşık bin kadının katıldığı yürüyüş, İskele Meydanında Gemlik Kadın Platformu tarafından yapılan basın açıklamasıyla devam etti.

'ÖLDÜREN KİŞİ NAMUS MESELESİ DİYE YALAN SÖYLEDİ'

Platform adına Duygu Uçak tarafından okunan açıklamada, Günay Torun’un, ağabeyinden şikayetçi olduğu, suç duyurusu evrakı eline geçtiğinde adresi öğrenen ağabeyinin genç kadını evinin önündeki otoparkta pusu kurarak, katlettiği belirtildi:

"Günay’ı katleden ağbey, sosyal medyada ‘Namus meselesi’ diyerek yalan söylemiştir. 7 ay önce Çiğdem Rama, cezaevinden 5 gün izinli çıkan kocası tarafından katledildi. Tuğçe Uludağ, evlilik teklifini reddeden kişi tarafından öldürüldü. Gülay, yine teklifini reddeden biri tarafından okulunda katledildi. Yargıya taşınan her kadına yönelik şiddet, ‘iyi hal’ ve ‘tahrik’ indirimiyle adeta ödüllendiriliyor. Namus kavramının yine kadınlar üzerinden anılıyor olması, şiddeti meşrulaştırıyor. Eşitsizlik ortadan kaldırılmadığı sürece erkek şiddeti devam ediyor. Yıllarca süren isyanlarımıza, taleplerimize rağmen önlem almayan; adım atmayan yargı, devlet ve medya cinayetlerin sorumlusudur. Günay Torun’un katilinin de ağırlaştırılmış müebbet alması için takipçisi olacağız." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar