Gelecek Partili Üstün: Yiğit Bulut, Numan Kurtulmuş, Mustafa Şentop gibiler AK Parti'de fitne çıkardı

Gelecek Partili Üstün: Yiğit Bulut, Numan Kurtulmuş, Mustafa Şentop gibiler AK Parti'de fitne çıkardı
AKP'den ayrılış sürecini anlatan Gelecek Partili Ayhan Sefer Üstün; 'Mustafa Şentop, Yiğit Bulut, Numan Kurtulmuş gibi 'dışarıdan gelmiş' ve 'tabanı bulunmayan' isimler fitne çıkardı.' dedi.

Fatih Atik’in Ankara Masası Gündem programına konuk olan Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, AKP'den ayrılış sürecini değerlendirdi. Üstün,"Daha önce Sayın Erdoğan’a Karun diyenler, Sayın Erdoğan’a Kızılay’da seni paçandan asacağım diyenler, jöleli birtakım danışmanlar, Meclis’in başında bulunan muhterem bunların tutunması lazım AK Parti’de. Benimle nasıl rekabet edecek? Fitne çıkararak rekabet edebilir" yorumunda bulundu.

'RESTORASYON YAPALIM' DEDİĞİMİZDE KARŞI ÇIKTILAR'

Partinin zamanında restorasyon yapması gerektiğine şiddetle karşı çıkan insanlar olduğunu belirten Üstün, "Biz bir restorasyon dönemi başlatalım dedik AK Parti’de yönetime geldiğimizde. Her şey eskir, bina eskir, fikirler eskir. Yeni fikirlere ihtiyaç duyulur. Restorasyon yapalım dediğimizde buna şiddetle karşı çıktılar. Eskiyen bir şey mi var neyi restore edeceksin dediler" dedi.

'HER ŞEYDEN NEM ALAN DEVŞİRME TİPLER VAR'

"Dışardan gelmiş" Numan Kurtulmuş, Yiğit Bulut, Mustafa Şentop gibi "partide tabanı olmayan" isimlerin fitne çıkardığını belirten Üstün, "Yani her şeyden nem alan hele hele dışarıdan gelmiş devşirme tipler var. AK Parti’de tabanları olmayınca adam AK Parti’de tutunmak istiyor. İsim vermeyelim. Daha önce sayın Erdoğan’a Karun diyenler, sayın Erdoğan’a Kızılay’da seni paçandan asacağım diyenler vesaire bunlar dışarıdan gelmiş veya jöleli birtakım danışmanlar bunların tutunması lazım AK Parti’de. Benimle nasıl rekabet edecek? Fitne çıkararak rekabet edebilir veya şimdi işte Meclis’in başında bulunan muhterem. 2011’de milletvekili olması için telefon açan benim o zaman davetler yapılmıştı. Bizim odamızda formu doldurduk. Ama şimdi dışarıdan gelmiş bir insan. Onu ona katacak, bunu buna katacak. Olmayan şeyleri sayın Erdoğan’a götürecek, bir şey varmış gibi ve böylesi bir fitne ortamından kendilerine zemin oluşturacaklar."

'BUNA YOL AÇAN ERDOĞAN'

Üstün, bu duruma yol açanın da Erdoğan olduğunu söyleyerek, "Yazık ettiler. AK Parti’ye yazık ettiler, ülkeye de yazık ettiler. Ama buna yol veren de sayın Erdoğan’dı. Biz kurumsallaştırmak istedik partiyi de devleti de. O buna müsaade etmedi. Biz siyasetçinin ahlaklı olmasını istedik. Sayın Erdoğan ve arkadaşları siyasetçinin ahlaklı olmasını istemedi" dedi.

Eski milletvekili ve AK Parti'nin insan haklarından sorumlu eski Genel Başkan Yardımcısı Üstün, 2019'da partiden istifa etmişti. 

Öne Çıkanlar